De lijdensweg van Cant: wereldkampioene verliest meer dan 3 minuten: "Het is wat het is"

  Sanne Cant kan haar draai dit seizoen maar niet vinden. In aanloop naar de veldrit in Gavere had ze een stevige trainingsweek ingelast, maar dat bracht niet het gewenste resultaat. Ze moest de hele tijd harken en kwam binnen op meer dan 3 minuten.

  "Ik heb er geen verklaring voor", zegt Sanne Cant bij Renaat Schotte. "Die val tijdens de verkenning? Ik hoop dat dat de oorzaak is. Ik heb een supergoede trainingsweek achter de rug en ik heb heel hard gewerkt."

   

  "Ik had er goede hoop op, maar ik kon geen kracht op de pedalen zetten. De masseur zal zeggen dat ik niets gedaan heb vandaag. Dan heb je echt een probleem hier."

   

  "Me zorgen maken? Neen, daarmee ben ik nog nooit ver gekomen. Het is wat het is. Volgende week is er weer een wedstrijd."