Kimeli begint goed aan CrossCup, team van Truyers laat zich ringeloren

  Kimeli loopt.

  Kimeli stak vorig jaar de eindzege op zak in de CrossCup.

  Aan het Donkmeer in Berlare is de eerste manche van de CrossCup achter de rug. Bij de mannen maakte het team van Isaac Kimeli zijn favorietenrol waar in de Relays. Bij de vrouwen verraste VITA Ninove het team van Imana Truyers (CABW). Louise Carton paste op het laatste moment door een voetblessure.

  Het veldloopseizoen begint traditiegetrouw met de Relays, waarbij in ploegen van drie voor de eerste punten in de CrossCup gestreden wordt.

   

  Sinds jaar en dag vindt die opener plaats aan de Blaarmeersen in Gent. Maar dit jaar vormde het Donkmeer in Berlare het decor voor de Relays.

   

  Bij de mannen stond er geen maat op OEH (Olympic Essenbeek-Halle). Het team van titelverdediger Isaac Kimeli, Hugo Hay en Robin Hendrix ging voor de 6e keer op een rij aan de haal met de oppergaai. DCLA (2e) en RFCL (3e) mochten mee op het podium.

   

  Bij de vrouwen had Imana Truyers geen al te beste dag. Ze kon de leidersplek van haar team CABW niet vasthouden en viel zwaar terug. VITA Ninove was wel op dreef en stoof met slotloopster Hanne Verbruggen naar de zege. CABW eindigde toch nog 2e, Hanna Vandenbussche kwam voor AVR als 3e over de streep.

   

  Louise Carton moest in laatste instantie verstek laten gaan door een voetblessure. De tweede manche van de CrossCup, de eerste individuele, volgt op 10 november aan het Zilvermeer in Mol.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.