Woelwater Lamkel Zé wil zijn leven beteren: "Je zal een nieuwe Didier ontdekken"

  Didier Lamkel Ze

  Antwerp knoopte zaterdagavond weer aan met een zege, het won met 3-1 van Kortrijk. Enfant terrible Lamkel Zé maakte enig mooi het tweede doelpunt en showde een bijzonder T-shirt met een duidelijke boodschap: "Lamkel Zé na kalm".

  De Kameroener is niet onbesproken in Antwerpen. Hij is een woelwater, maar wel een publiekslieveling. Zo begon hij in de B-kern omdat hij te laat terugkwam uit vakantie, zo pakte hij te veel rode en gele kaarten én ging hij al op de vuist met een ploegmaat.

   

  Nu wil hij zijn leven beteren. En dat maakte hij zaterdag duidelijk met een T-shirt dat hem moet aanmanen tot kalmte en rust. "Ze vertelden me dat ik rustiger moet worden, vandaar. Je zal een nieuwe Didier ontdekken", reageert de Antwerp-spits.

   

  Maar ook voor het uittrekken van dit wedstrijdshirt kreeg hij, uiteraard, een gele kaart. "Ik wist dat ik een gele kaart zou pakken. Ik had beloofd om mijn truitje uit te doen, dus houd ik me daaraan. Maar het belangrijkste is de zege."

  "Je moet hem vrijheid geven en toch helpen"

  Antwerp-coach Bölöni denkt voorlopig nog het zijne van de actie: "Of we hem serieus moeten nemen? Wat wil je dat ik zeg? Stel je voor dat ik Lamkel Zé niet geloof. Op die vraag kan ik niet antwoorden."

   

  Bölöni maakte de vergelijking met Cristiano Ronaldo, van wie hij 15 jaar geleden de coach was bij Sporting Lissabon: "Ik zal je zeggen wat ik na 6 matchen tegen hem zei: als je wat minder gel in je haar doet, dan zouden we beter overeen komen. Maar niet alle gel. Iemand als Lamkel Zé moet je vrijheid geven en toch helpen."

  Bekijk de reportage uit Sportweekend