Red Panther Sinia:"Kunnen niet omgaan met belangrijke momenten"

  China viert na de shoot-outs tegen de Red Panthers.

  Het was een triest beeld in China: wenende Red Panthers nadat ze de wenkende olympische kwalificatie toch nog uit handen hadden gegeven. "We hebben vier jaar getraind met het oog op Tokio", zegt Alix Gerniers. 

  Alix Gerniers eiste met een aandeel in de owngoal en de gemiste beslissende shoot-out een negatieve hoofdrol op. "Dit is heel jammer. De laatste minuten waren er alweer te veel aan voor ons. We zijn heel teleurgesteld en triest", vertelde Gerniers. "We wilden voor die ene goal gaan, maar in de tweede helft hebben we te veel verdedigd en hebben we te weinig gecreërd als ploeg."

   

  "Zo gaan we opnieuw een shootout, waarin een olympisch ticket op het spel staat, in met het gevoel dat we net een goal hebben geslikt. Het is niet makkelijk om dan in je hoofd die knop om te draaien, maar ik had er vertrouwen in."

   

  "We hebben nu 4 jaar, sinds de vorige uitschakeling voor de Olympische Spelen, getraind met het oog op Tokio. Het is weer net niet en dat is jammer. Het is zuur, maar de Pro League staat over 3 maanden voor de deur. We zullen onszelf weer moeten opkrikken."

  De ontgoocheling bij Alix Gerniers was groot.

  "We kunnen niet met belangrijke momenten omgaan"

  "We hadden alle troeven in handen om ons te plaatsen. Ik denk dat we na dat eerste doelpunt van de Chinezen te veel achterin gekropen zijn", was de reactie van Emilie Sinia. "Toen China zonder doelvrouw ging spelen, bleken we niet in staat om hoger druk te gaan zetten."

   

  "We hebben het spel toen te veel ondergaan. Na hun doelpunt hadden we ook geen antwoord meer. En in de shoot-outs hadden zij het mentale voordeel. We zullen nu moeten analyseren hoe het dan toch is kunnen mislopen en daar onze lessen uit trekken. Het is nu wel duidelijk dat we niet met belangrijke momenten om kunnen gaan."

   

  "We moeten ons erbij neerleggen dat we niet aan de verwachtingen voldaan hebben. Het lichtpuntje komt van onze jongeren. Ambre Ballenghien, 18 jaar, is de enige van ons team die een shoot-out kon omzetten. We hebben in de toekomst dus nog wel iets om op terug te vallen."

  Ballenghien: "Ik hoop dat iedereen bij het team blijft"

  "Ik denk nog altijd dat we met deze groep mooie dingen kunnen realiseren", zegt dat lichtpuntje, Ambre Ballenghien. "Ik hoop dan ook dat iedereen bij het team blijft. We gaan een lang groeiproces door. Langzaam bouwen we iets op, ik geloof er echt nog in. Voor een analyse van deze wedstrijd is het nog te vroeg. "

   

  Ballenghien kon als enige Red Panther scoren in de shoot-outs. "Al deed ik wel iets anders, dan wat ik in mijn hoofd had. Ik was ook bereid om de eerste shoot-out in de sudden death voor mijn rekening te nemen, maar Alix (Gerniers) wou haar verantwoordelijkheid nemen."