Ga naar de inhoud

Brambilla blijft bij Trek: "Klaar om voor Nibali te werken in de bergen"

Gianluca Brambilla in actie in de Vuelta.

Gianluca Brambilla rijdt ook in 2020 nog voor Trek-Segafredo. Dat maakte het Amerikaanse wielerteam bekend. De 32-jarige Italiaan maakte in 2018 de overstap van het toenmalige Quick-Step naar Trek.

Gianluca Brambilla is bij Trek de gewaardeerde ploegmaat van Jasper Stuyven en Edward Theuns. De Italiaanse klimmer krijgt volgend jaar zijn landgenoot Vincenzo Nibali aan zijn zijde. "Daar kijk ik erg naar uit", zegt Brambilla. "Ik ben klaar om hem bij te staan in het hooggebergte."

 

Maar Brambilla heeft ook zelf doelen. "Ik wil volgend jaar echt zelf nog een keer winnen. Het maakt niet uit hoe of waar, ik wil echt nog een keer winnen." De laatste profzege van Brambilla dateert van zijn succesjaar 2016. Toen won hij een rit in de Vuelta en de Giro.

 

Brambilla rijdt al sinds 2018 in het shirt van Trek-Segafredo. Daarvoor reed hij maar liefst 6 jaar voor de ploeg van Patrick Lefevere. Voordien reed hij drie jaar (2010-2012) in het truitje van Colnago.