Belgische futsalploeg spoelt gemist WK-ticket door met 9-3-zege

  België verloor zijn eerste kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk met 5-3.

  De Belgische futsalploeg mag niet naar het WK in Litouwen in 2020, maar kon zijn blazoen in de kwalificaties wel nog oppoetsen met een overtuigende 9-3-overwinning tegen Zwitserland.

  België had zich in januari nog overtuigend geplaatst voor de tweede voorronde in de WK-kwalificaties. Met overwinningen tegen Armenië (6-2), Malta (12-0) en Zweden (8-5) stootten de Belgen door als groepswinnaar.

   

  Maar in de tweede kwalificatieronde ging het minder vlot voor België. Na een 5-3-nederlaag tegen gastland Frankrijk mocht het zijn tweede wedstrijd tegen Servië niet verliezen om nog kans te maken op een WK-ticket. De Belgen leken lang op weg naar een 1-1-gelijkspel, maar 7 seconden voor tijd sloeg Servië nog eens toe. Een streep door het WK.

   

  In de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland kon het team van bondscoach Luca Cragnaz de eer nog redden. Het kwam na vijf minuten nochtans op achterstand, maar nog voor rust keerden Ettalaki en Dujacquier het tij. Na de pauze dikten nog eens Ettalaki, Rahou (2x), Adnane en Ouadi (3x) de score aan tot 9-3.