Van Tichelt eindigt net naast het podium op Grand Slam Abu Dhabi

  Van Tichelt kon eindelijk nog eens strijden voor een medaille sinds zijn knieoperatie.

  Dirk Van Tichelt is er niet in geslaagd om een bronzen medaille te pakken op het Grand Slam-toernooi van Abu Dhabi. In de klasse tot 73 kg verloor de judoka zijn laatste kamp met waza-ari van de Oezbeek Chikmatilloch Toerajev.

  Het was de eerste keer sinds een knieoperatie en een lange revalidatie dat Van Tichelt
  nog eens om een podiumplaats kon strijden. Onderweg versloeg hij de Pool Michal Bartusik, de Est Oscar Pertelson en de Kosovaar Akil Gjakova (telkens met ippon). In de kwartfinale was de Turk Bilal Ciloglu met 2 waza-ari's te sterk. De herkansing tegen Frigyes Szabo werd al winnend afgesloten na drie strafpunten voor de Hongaar.

   

  Door het verlies tegen Toerajev moet Van Tichelt dus met een vijfde plaats tevreden zijn.