Clippers verbrodden debuutmatch Warriors in nagelnieuw stadion

  Een zichtbaar ontgoochelde Curry.

  De 23 punten van Warriors-frontman Stephen Curry mochten niet baten.

  Los Angeles Clippers heeft zijn start van het NBA-seizoen niet gemist. Ook tegen Golden State Warriors werd er een zege geboekt. In het Chase Center in San Francisco, het gloednieuwe stadion van de Warriors, wonnen de ambitieuze Clippers met 122-141. 

  Stephen Curry wist in in totaal 23 punten te scoren, maar het hielp uiteindelijk Golden State niet aan een zege. Kahwhi Leonard, vorig seizoen MVP in de NBA Finals, en Lou Williams waren met respectievelijk 21 en 22 punten goed bij schot voor Los Angeles.

   

  Het was van 1971 geleden dat er in San Francisco nog naar NBA-basketbal kon gekeken worden. Golden State Warriors speelde namelijk van 1971 tot vorig seizoen in de Oracle Arena in Oakland. Het nieuwe Chase Center in San Francisco inspireerde de vicekampioen niet. De eerste 14 punten in de nieuwe strijdarena werden gemaakt door de Clippers. 

  Eerste triple-double Giannis Antetokounmpo

  Ook afgelopen nacht won Milwaukee Bucks zijn duel op bezoek bijHouston Rockets. Na afloop stond er 111-117 op het scorebord in het voordeel van de Bucks. Bij Milwaukee Bucks liet MVP Giannis Antetokounmpo meteen zijn eerste triple-double van het nieuwe seizoen optekenen. Hij eindigde het duel met 30 punten, 13 rebounds en 11 assists. 

   

  Russell Westbrook debuteerde bij Houston met 24 punten, 16 rebounds en 7 assists. Ook ploeggenoot James Harden was op dreef met 19 punten, 14 assists en 7 rebounds. Het hielp de Rockets uiteindelijk niet aan een zege.