"Als coaches die elkaar goed kennen elkaar proberen te verrassen, verrassen ze vooral hun eigen spelers"

  Philippe Clement.

  Club Brugge kan zondag opnieuw een rechtstreekse concurrent op achterstand zetten als het in eigen huis wint van Standard. Philippe Clement zag dat zijn "leermeester" Michel Preud'homme gisteren al wat spelers liet rusten met het oog op de topper. "Maar Michel kan mij niet meer verrassen."

  "De Ketelaere heeft het goed gedaan"

  "De teleurstelling na de match tegen PSG was heel groot", opende Philippe Clement zijn wekelijkse persbabbel. "Dat is logisch als je een match verliest, het was ook al heel lang geleden natuurlijk."

   

  "Ik heb ook veel goede dingen gezien. We hebben een uur lang de match in evenwicht gehouden, pas toen er een exceptioneel talent (Kylian Mbappé, red) in kwam en de vermoeidheid bij ons groter werd, gingen we tenonder."

   

  Heeft Clement met Charles De Ketelaere, die dinsdag zijn kans kreeg op het middenveld, nu een extra speler voor dit seizoen? "Niet per se. Zijn match tegen PSG was gewoon een bevestiging van wat we al wisten en wat hij al liet zien op training de voorbije weken en maanden. We kennen zijn kwaliteiten en we weten welke weg we met hem op willen."

   

  "Hij moet de juiste stappen zetten op het juiste moment. Hij heeft nu van iets mogen proeven en heeft het goed gedaan. Nu moet hij hard blijven werken om nog stappen te zetten."

  Ik heb dinsdag ook veel goede dingen gezien. We hebben een uur lang de match in evenwicht gehouden, daarna kwam er een exceptioneel talent in.

  Philippe Clement

  "Preud'homme kan mij niet meer verrassen"

  Michel Preud'homme, de trainer van Standard, leerde Clement de stiel bij Club Brugge. Kunnen de twee trainers elkaar nog verrassen? "Ik denk niet dat Preud'homme mij nog kan verrassen. Als coaches die elkaar goed kennen elkaar proberen te verrassen, denk ik dat ze vooral hun eigen spelers zullen verrassen."

   

  "Ik zag dat hij een aantal spelers liet rusten tegen Frankfurt om zondag goed te zijn tegen Club Brugge. Dat was wel duidelijk."

   

  Is Standard de grootste concurrent voor Club Brugge? "Dat wisselt van week tot week, vorige week was het KAA Gent, nu Standard. Ik ben daar ook niet mee bezig. Ik wil gewoon de drie punten. Het is nutteloos om nu veel bezig te zijn met het klassement."