Van Snick verrassend uitgeschakeld in eerste kamp op grandslam Abu Dhabi

  Charline Van Snick (archief) bleef ontgoocheld achter.

  Charline Van Snick (-52 kg) heeft na één kamp al moeten inpakken op de grandslam judo van Abu Dhabi. Tegen de onbekende Russin Anastasia Polikarpova kon ze een waza-ari niet meer uitwissen. Ook Anne-Sophie Jura  en Jorre Verstraeten zijn uitgeschakeld.

  De grandslam van Abu Dhabi, een van de vier toptoernooien van de Judo Tour, was de uitgelezen kans voor Charline Van Snick om zichzelf weer op de judokaart te zetten. Maar in haar eerste kamp ging het al meteen mis.

   

  De ranke Anastasia Polikarpova (IJF 250) gebruikte haar lange benen om Van Snick (IJF 6) voortdurend in gevaar te brengen en halfweg een waza-ari te scoren. Van Snick kwam nog dicht bij een houdgreep om de Russin uit te schakelen, maar kon uiteindelijk niet scoren.

   

  Ook Anne-Sophie Jura (-48 kg) raakte niet verder dan een eerste gevecht. De Taiwanese Chen-Hao Lin (IJF 45) scoorde eerst een waza-ari en deelde daarna de fatale ippon uit. 

   

  Jorre Verstraeten (-60 kg) kon wel een tweede kamp afdwingen na een ippon tegen Omar Althufairi (IJF 117) uit Koeweit. Maar tegen de Nederlander Tornike Tsjakadoea (IJF 12), die dit seizoen al vier keer op het podium stond, kon Verstraeten niet winnen. Onze landgenoot had Tsjakadoea nog geklopt in de finale van de Grand Prix van Tel Aviv, maar moest nu het onderspit delven na een waza-ari.

   

  Morgen moeten Roxane Taeymans (-70 kg), Dirk Van Tichelt (-73 kg) en Sami Chouchi (-81 kg) trachten beter te doen. Vicewereldkampioen en Europees kampioen Mattias Casse (-81 kg) moest geblesseerd verstek laten gaan.