"Vendu": Union riskeert boete van 2.500 euro voor geroep van misnoegde fans

    Union bleef tegen Lokeren steken op een 1-1-gelijkspel.

    Het parket van de KBVB vervolgt 1B-club Union omdat supporters tijdens de wedstrijd tegen Lokeren de scheidsrechter beschuldigden van omkoping. Ze riepen meermaals "vendu" nadat de ref Lokeren in het slot van de partij nog een penalty gegeven had. 

    Union moest tegen Lokeren eerder deze maand vrede nemen met een 1-1-gelijkspel. De supporters voelden zich na de partij bekocht. Scheidsrechter Vermeire kende in minuut 87 een lichte strafschop toe. Beridze knalde binnen. Union pakte slechts een punt en moest zo bovenaan de rol lossen in de strijd om de eerste periodetitel.

     

    De supporters van Union namen de scheidsrechter op de korrel en riepen meermaals "vendu" (verkocht). Voor die "buitensporige uitlatingen" wordt de 1B-club voor de Geschillencommissie gedaagd. Bondsprocureur Kris Wagner vordert een boete van 2.500 euro.