Origi: "Een droom om in Genk te spelen, waar ik nog ballenjongen was"

  Divock Origi moest vrede nemen met een invalbeurt tegen Genk.

  Voor Divock Origi was de terugkeer naar Genk, waar hij 9 jaar bij de jeugd speelde, "heel speciaal". "Ik kende hier zeker 50 mensen in de tribune", glimlachte de aanvaller van Liverpool.

  Mike Origi maakte tussen 1998 en 2001 het mooie weer bij Genk en gisteren mocht hij zijn zoon in de Luminus Arena aanschouwen, maar dan wel bij tegenstander Liverpool. Tien minuten voor affluiten mocht Divock Origi invallen in de derde groepswedstrijd van de Champions League. 

   

  "Ik was heel blij", vertelde Origi achteraf aan Sporza. "Het is een droom: ik ben hier nog ballenjongen geweest, mijn vader heeft hier nog gespeeld en ik heb hier veel mooie momenten meegemaakt. Het was dus heel speciaal om in Genk te spelen, zeker met mijn ouders en vrienden in de tribune. Ik kende zeker 50 mensen in de tribune."

   

  Ondanks de nederlaag scandeerden de fans van Genk zelfs de naam van Origi. "Het toont aan wat voor een familiale club Genk is. Ik voelde me meteen thuis en ben blij dat de supporters me zo hebben ontvangen."

   

  "Genk heeft ook een goede wedstrijd gespeeld. Op de counter waren ze heel gevaarlijk, maar uiteindelijk hebben we maturiteit getoond. 4-1 is een mooi resultaat op verplaatsing."

  Van Dijk: "Genk heeft prima elftal"

  Virgil van Dijk had respect voor het Genkse elftal, maar vond de waardeverhoudingen duidelijk. "Genk heeft een prima elftal", zei de Nederlandse verdediger. "We wisten dat we geduldig moesten blijven."

   

  "Na ons doelpunt leek het alsof Genk wat gevaarlijker werd, maar er zaten toch veel buitenspelfases tussen. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd gedomineerd en winnen we verdiend."

   

  "Het is belangrijk dat we een uitwedstrijd hebben gewonnen. Na de nederlaag tegen Napoli en de moeilijke thuiswedstrijd tegen Salzburg wilden we goed spelen en winnen. Dat is met vlagen goed gegaan tegen Genk."