Irving debuteert bij Nets met 50 punten, maar bijt wel in het zand

  Kyrie Irving

  Kyrie Irving

  In de NBA heeft Kyrie Irving geschiedenis geschreven door bij zijn debuut voor de Brooklyn Nets meteen 50 punten te maken. Helaas voor de guard trokken de Nets wel aan het kortste eind tegen Minnesota. De potentiële game-winner van Irving ging naast.

  Kyrie Irving is een van de vele toppers in de NBA die afgelopen zomer andere oorden opzochten. Irving ruilde Boston voor Brooklyn, waar met Kevin Durant nog een superster zijn kribbel zette. Durant mist het volledige seizoen met een zware blessure, waardoor Irving het grootste gewicht van de aanval op zijn schouders moet torsen.

   

  Dat deed hij met verve in zijn debuut tegen Minnesota. De spelverdeler was goed voor 50 punten. Geen enkele NBA-speler deed ooit beter in zijn debuut voor een team. Het vorige record (47 punten) stond op naam van Kiki Vandeweghe, een nonkel van tennisspeelster Coco Vandeweghe.

   

  Ondanks de 50 punten van Irving gingen de Nets wel de boot in tegen de Minnesota Timberwolves: 126-127 in de verlengingen. Irving had met een ultieme poging nog de kans om de match in het voordeel van Brooklyn te beslissen, maar zijn laatste shot viel niet binnen.

  Nog enkele hoogtepunten van woensdagnacht:

  Alle uitslagen van woensdagnacht:

  • Charlotte - Chicago 126-125
  • Indiana - Detroit 110-119
  • Orlando - Cleveland 94-85
  • Philadelphia - Boston 107-93

  • Miami - Memphis 120-101
  • Brooklyn - Minnesota 126-127 n.v.
  • Dallas - Washington 108-100
  • San Antonio - New York 120-111

  • Utah - Oklahoma City 100-95
  • Portland - Denver 100-108
  • Phoenix - Sacramento 124-95