Spaanse Liga gaat in beroep tegen nieuwe datum Clasico

  " "

  De politiek geïnspireerde onlusten in Barcelona nopen de Spaanse bond tot voorzichtigheid.

  LaLiga, de organisatie achter de Spaanse voetbalcompetities, legt zich niet neer bij 18 december als nieuwe datum voor de Clasico. Het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid, dat aanvankelijk zaterdag zou worden gespeeld, werd uitgesteld vanwege de politieke onlusten in Barcelona.

  De Spaanse voetbalbond (RFEF) besloot eergisteren dat Barcelona-Real van 26 oktober naar woensdag 18 december verhuist. LaLiga had 4 of 7 december voorgesteld, terwijl de clubs juist aandrongen op een verplaatsing naar 18 december.

   

  LaLiga gaat nu in beroep. In de eerste plaats omdat de wedstrijd volgens de regels naar de eerstvolgende beschikbare datum zou moeten worden verplaatst. Dat zou in dit geval 4 december zijn.

   

  Ook kan het niet, aldus LaLiga, dat teams bepalen wanneer een competitieduel wordt gespeeld, terwijl er op dezelfde dag ook nog een aantal wedstrijden uit het bekertoernooi (Copa del Rey) wordt gespeeld.

   

  LaLiga vreest een vermindering van inkomsten voor de clubs die op die dag uitkomen door de concurrentie met de topper.