Lewis Hamilton: "In Formule E ben ik niet geïnteresseerd"

  Lewis Hamilton praat in Mexico bij met Sebastian Vettel.

  Stoffel Vandoorne mag op beide oren slapen. Zijn stalgenoot Lewis Hamilton is niet van plan om over te stappen naar de Formule E. De nummer 1 in de Formule 1 zet zich wel in voor een schoner klimaat. "Al is dat niet makkelijk in onze sport", beseft de Mercedes-rijder.

  Op zijn Instagrampagina geeft Lewis Hamilton regelmatig zijn mening over het klimaat. Vorige maand vroeg hij nog aandacht voor het plastic afval in de oceanen.

   

  "Ik gebruik het platform om mijn stem te laten horen", legt de topcoureur uit op een persconferentie van de Grote Prijs van Mexico. "Als Formule 1-rijder klinkt dat niet vanzelfsprekend omdat wij de wereld rondvliegen en met auto's racen, maar dat wil niet zeggen dat ik niets kan veranderen."

   

  Privé zit Hamilton achter het stuur van een elektrische auto, zijn vliegtuig heeft hij verkocht en ook enkele auto's zijn de deur uit. "Thuis koop ik ook geen plastic meer. Alles moet recycleerbaar zijn: zelfs mijn deodorant en mijn tandenborstel. Op die manier probeer ik toch CO2-neutraal te leven."

   

  In een overstap naar het "groenere" Formule E-kampioenschap heeft Hamilton geen zin. "Daar ben ik hoegenaamd niet in geïnteresseerd", stelt de kopman van Mercedes.

   

  Stoffel Vandoorne hoeft zich dus geen zorgen te maken. Hij zit komend seizoen achter het stuur van een elektrische Mercedes. Ondertussen jaagt Hamilton op zijn 6e wereldtitel in de Formule 1.

  Thuis koop ik ook geen plastic meer. Alles moet recycleerbaar zijn: zelfs mijn deodorant en mijn tandenborstel. Op die manier probeer ik toch CO2-neutraal te leven.

  Lewis Hamilton

  Lewis Hamilton pleit voor een propere oceaan: