meest recent

Dries Mertens laat Maradona achter: "Nu ook record van Hamsik pakken"

do 24 oktober 2019 08:23
Mertens haalt uit in Salzburg.

Dries Mertens heeft zichzelf met 2 treffers tegen Salzburg in de geschiedenisboeken van Napoli geschreven. Onze landgenoot doet beter dan de 115 doelpunten van levende legende Diego Armando Maradona.

Maradona scoorde tussen 1984 en 1991 115 keer voor Napoli: 81 keer in de competitie, 29 in de beker en 5 in Europa. Destijds was dat een clubrecord.

Jaren later scherpte Marek Hamsik het record aan tot 121 goals (100 in de competitie, 5 in de beker en 16 Europees). De Slovaak vestigde zijn record in december 2017, na een assist van Dries Mertens.

Diezelfde Mertens heeft zich nu naar de tweede plaats gehesen in het topschuttersklassement.

In de 17e minuut scoorde Mertens de 0-1 op het veld van Salzburg en in de 64e minuut maakte hij de 1-2, zijn 115e en 116e doelpunt in Napolitaanse loondienst.

Mertens, 32 jaar, scoorde 88 keer in de Serie A, 5 keer in de Coppa Italia en 23 keer in een Europese beker.

Mertens: "Ben ontzettend trots"

"Ik ben heel gelukkig met mijn twee goals. Ik behoor steeds meer tot de geschiedenis van Napoli en dat maakt me ontzettend trots", zegt Mertens.

"Ik heb Diego Maradona ingehaald, een absoluut idool van onze club en stad. Ik hoop nu ook het record van Hamsik te verbeteren. Daar moet ik nog 5 keer voor scoren. Misschien lukt dat tegen Kerstmis."

"Persoonlijk is dit een fantastische gebeurtenis, maar uiteraard is het resultaat dat we hier in Salzburg behalen (2-3-overwinning) nog altijd het voornaamste. Het was belangrijk dat we de 3 punten meenamen."

Dit nog: met een 2-3-nederlaag is voor Salzburg een einde gekomen aan een reeks van 71 thuiswedstrijden zonder nederlaag, in alle competities.