Bosmans geeft niet op, de crosser werkt in Zweden aan nieuwe comeback

  Wietse Bosmans zit dit veldritseizoen zonder team, maar de handdoek in de ring gooien staat niet in het woordenboek van de voormalige Belgische kampioen bij de jeugd. In buitenlandse wedstrijden gaat de 27-jarige crosser op zoek naar punten om binnenkort weer tussen de grote jongens te staan.

  Bij de jeugd stapelde Wietse Bosmans de zeges op. De tweevoudige vicewereldkampioen bij de beloften zou ook als prof furore maken, maar dat draaide anders uit. Mede door de ziekte van Lyme bleven de resultaten uit.

   

  Vorig seizoen croste Bosmans nog voor Creafin, de huidige ploeg van Tim Merlier en Gianni Vermeersch, nu zit hij zonder team en sponsors.

   

  Toch blijft Bosmans zijn eerste liefde trouw. Dit seizoen reist hij Europa rond om UCI-punten te sprokkelen, punten die hem weer aan de start moeten brengen van een Wereldbekermanche.

   

  En dat lukt hem aardig. Vorig weekend won Bosmans twee moddercrossen in Zweden, eerder had hij al resultaten gereden in Tsjechië, Frankrijk en Zwitserland. 

   

  Volgend weekend zet de voormalige ploegmaat van Mathieu van der Poel koers naar Spanje of Slovakije. Om op 16 november aan de start te staan van de Wereldbekercross in Tabor?

  Wietse Bosmans

  Wietse Bosmans rijdt nu voor eigen rekening en traint in een neutrale outfit.