Thomas Genon bouwt zijn parcours voor zotste downhill van het jaar: "Ik dacht dat ik zou sterven"

  Dit weekend zakken de gekste downhillers ter wereld af naar de VS voor Red Bull Rampage. Onze landgenoot Thomas Genon is al aanwezig op de piste en probeert zijn afdaling van 2018 te optimaliseren.

  In het Zion Natural Park (Utah) maken een 20-tal downhillers zich op voor een flinke portie waaghalzerij. Onze landgenoot Thoman Genon is al voor het 7e jaar op een rij van de partij. Dit jaar borduurt hij verder op de prestatie van vorig jaar.

   

  "Het is het tweede jaar op een rij dat ik dezelfde lijnen kies. We proberen ze beter aan elkaar te linken zodat er meer flow in mijn afdaling komt. Datgene wat we niet goed vonden, hebben we gewijzigd. Het wordt gewoon altijd maar beter."

   

  Vorig jaar was een echte nachtmerrie. Ik kende mijn snelheid niet, wist zelfs niet of ik het zou halen. 

  "Vorig jaar had ik maar 1 echte trick. Die was een ware nachtmerrie. Ik kende mijn snelheid niet, had er zelfs geen idee van of ik het zou halen. Ik dacht dat ik zou sterven. Nu heb ik al veel meer kunnen oefenen. Het tweede jaar is altijd beter."

  Bekijk zijn afdaling van 2018: