"Ik heb toch genoten. Je speelt niet elke week tegen Salah en Mané"

  Genk moest heel wat leergeld betalen tegen Liverpool, maar bij de meeste spelers was dat toch met de glimlach. "Het is een goeie ervaring om eens tegen zo'n ploeg te kunnen spelen."

  Coucke: "Het had 1-1 kunnen staan bij de rust"

  "Ik houd hier een dubbel gevoel aan over", zegt Genk-doelman Gaëtan Coucke na de 1-4 tegen Liverpool. "In de eerste helft stonden we goed in het blok, alleen jammer dat we in de 2e minuut al een goal slikken. Ik zag die bal echt niet komen en kon dus niet reageren."

   

  "Daarna kregen we een aantal kansen, waarvan er zeker eentje binnen had gemoeten. Het had 1-1 kunnen staan bij de rust. Bij de 0-2 had ik niet verwacht dat hij nog met zijn buitenkant zou trappen. Ik kon weer niet reageren. Zij waren echt dodelijk efficiënt."

   

  "Natuurlijk zit je als doelman met die tegengoals, maar omdat het tegen Liverpool is, kun je dat wel plaatsen. Ik heb toch ook genoten. Je speelt niet elke week tegen Salah en Mané."

  Samatta: "Een goeie ervaring"

  Ally Samatta dacht zowaar te kunnen scoren tegen Liverpool, maar de VAR verpestte dat feestje wegens voorafgaand buitenspel. "Liverpool verdiende de zege wel. Het was een goeie ervaring om eens tegen zo'n ploeg te spelen", zegt de Genk-spits.

   

  "Na de 2e goal wist je wel dat de berg die we moesten beklimmen nóg hoger was geworden. We hebben goeie en slechte momenten afgewisseld. Toch is het nog altijd mogelijk om 3e te worden in onze groep. We geloven er nog in."

  Van Dijk: "Het leek alleen maar alsof Genk gevaarlijk was"

  "Genk is een prima elftal", begint Virgil van Dijk met een bloemetje. "Het leek alsof het na onze vroege goal een aantal keer gevaarlijk was, maar ik denk dat dat wel meeviel. Dat was ook omdat ze lieten voortspelen, ook al was het buitenspel. We domineerden de match en verdienden uiteraard de zege."

   

  Divock Origi werd een tiental minuten gegund tegen de club waar hij een deel van zijn opleiding genoot. "Het is altijd een droom geweest om hier eens te kunnen spelen. Ik ben altijd van Genk blijven houden."

   

  "Het was geen makkelijke match voor Liverpool. Genk heeft het goed aangepakt. Maar wij toonden veel maturiteit. En die snelle eerste goal heeft ons vrijheid gegeven."

  Klopp: "Genk maakte het ons bij momenten lastig"

  Jürgen Klopp was voor de match al vriendelijk voor Genk en hield die lijn na de match aan. "Genk speelde een goeie eerste helft en we hadden het bij momenten lastig. Maar na de 2e goal van Oxlade-Chamberlain was het over voor hen", zegt de Liverpool-coach.

  Origi

  "Ik ben altijd van Genk blijven houden", zegt Divock Origi.

  Interview met Sander Berge: