Casteels let op voor Gent: "Niveau Belgisch voetbal is serieus gestegen"

  Koen Casteels herstelt nog van een blessure en zal niet onder de lat staan tegen Gent.

  AA Gent en Wolfsburg delen na 2 matchen de koppositie in groep I in de Europa League, maar daar kan na hun rechtstreekse duel van vanavond verandering in komen. De bezoekers zijn op hun hoede voor de ijzersterke thuisreputatie van Gent. "11 thuisoverwinningen op rij, dat zegt veel", waarschuwt coach Oliver Glasner.

  Koen Casteels: "Altijd bijzonder"

  Doelman Koen Casteels is bijna hersteld van een barstje in zijn kuitbeen, maar moet de Europa League-match tegen AA Gent nog aan zich laten voorbijgaan. Misschien kan hij zijn ploegmaats wel wat tips geven?

   

  "We hebben bijna 4  jaar geleden in de Champions League tegen hen gespeeld, maar het is ondertussen een heel ander team met een nieuwe trainer", weet de Rode Duivel.

   

  "Het is altijd bijzonder om weer tegen een Belgische ploeg te spelen. Ik denk dat het niveau van de Belgische competitie de laatste jaren serieus omhoog is gegaan. Club Brugge en Genk spelen niet alleen in de Champions League, maar halen ook punten. En ook in de Europa League doen veel Belgische ploegen het goed."

   

  "Het wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd voor ons. Gent heeft met Laurent Depoitre een stevige spits teruggehaald, die de ballen goed vasthoudt en omringd is door snelle spelers die de diepte zoeken. Dat wordt oppassen voor ons. Maar als we ons spel spelen, hebben we genoeg kwaliteit om het Gent heel moeilijk te maken."

  Als we ons spel spelen, hebben we genoeg kwaliteit om het Gent heel moeilijk te maken.

  Koen Casteels

  Wolfsburg-coach: "Gent wordt harde noot om te kraken"

  Ook de coach van Wolfsburg, Oliver Glasner, neemt de verplaatsing naar Gent niet licht op. "Kijk maar naar de resultaten die de ploeg neerzet in de Ghelamco Arena: 11 thuisoverwinningen op rij. Dat zegt veel", aldus de Oostenrijker. "Het betekent dat je een sterk publiek hebt, dat helemaal achter je staat en veel vertrouwen geeft."

   

  "We weten dat Gent over een sterk middenveld beschikt. En met Jaremtsjoek en Depoitre hebben ze twee robuuste spitsen, die altijd goed zijn voor een doelpunt."

   

  "Gent wordt een harde noot om te kraken, maar we kijken uit naar de wedstrijd. 3,5 jaar geleden won Wolfsburg met 2-3 van Gent in de Champions League. Met hetzelfde resultaat zouden we tevreden zijn."

   

  "Het wordt belangrijk dat we dit rechtstreekse duel in ons voordeel beslechten, want wij willen graag overwinteren. Dit duel kan voor ons een sleutelmatch zijn."

   

  Dat Koen Casteels niet zal spelen, vindt ook Glasner jammer. "Met de Belg beschikken we over een doelman van wereldklasse. Jammer dat hij net nu met een blessure kampt, maar zijn comeback komt er snel aan."

  Rechtstreeks op Sporza

  De wedstrijd tussen Gent en Wolfsburg gaat van start om 18.55u. U kunt de partij live volgen door op deze link te klikken.

  Tweets: