Snelders: "Mbappé maakte verschillen met Club in alle facetten duidelijk"

  Kylian Mbappé was met een hattrick en een assist de uitblinker bij PSG.

  Club Brugge heeft tegen PSG in de Champions League zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden en het was meteen een oplawaai. Analist en cocommentator Eddy Snelders bespreekt waar het fout liep voor het elftal van Philippe Clement.

  "0-5, dat zijn cijfers die nazinderen", opent analist Eddy Snelders. "Gezien de sterkte van Club Brugge en het goede parcours dat ze al hebben afgelegd in de Champions League, ga je er niet van uit dat ze zo een dreun zouden kunnen krijgen. Je gaat ervan uit dat het een moeilijke wedstrijd wordt, die ze kunnen verliezen. En meestal ook zullen verliezen, maar dan in een andere context dan we nu hebben gezien."

   

  "Het was één uur een wedstrijd, vooral omdat PSG zich tevreden stelde met de vroege 0-1-voorsprong die uit de lucht kwam vallen. Nadien probeerde het gewoon Brugge het spelen te beletten en defensief georganiseerd te blijven."

   

  "Bij 0-1 weet je nooit wat er nog kan gebeuren. Tot Kylian Mbappé in de wedstrijd komt en de volledige Brugse defensie aan flarden loopt. Dat was toch indrukwekkend. Het is niet iedereen gegeven om in te vallen en dan zo aanwezig te zijn in de wedstrijd."

   

  "Mbappé maakte de verschillen duidelijk in alle facetten van het voetbal: de snelheid, doorzicht, afwerking, efficiëntie...  Elke aanval die via hem kwam, was gevaarlijk. En leverde meestal ook een doelpunt op."

  "Geen kansen voor Club is verdienste van PSG"

  Is het zorgwekkend dat Club Brugge geen enkele kans bij elkaar kon spelen? "Nee, dat was vooral de verdienste van PSG, dat heel goed verdedigde, dikwijls met veel spelers de zones afsloot, de balbezitter met 2-3 spelers opjoeg en ook de andere aanspeelpunten helemaal lamlegde."

   

  "Het was een goede organisatie die moeilijk te ontgrendelen was. Brugge kon geen voorzetten geven, want die werden meestal kort geblokkeerd. Dan moest Club kiezen voor individuele acties, maar man tegen man kon noch Diatta, noch Dennis, noch Tau de meerdere zijn van zijn rechtstreekse tegenstander. Dan is het ook moeilijk om doelkansen te creëren."

  "Je moet respect tonen voor de aanpak van Clement"

  "Je moet wel respect tonen voor het spelconcept van Philippe Clement. Je moet ten eerste al durven om de 18-jarige Charles De Ketelaere in de ploeg te gooien en ten tweede om achterin met drie man te spelen, zeker als PSG met drie spitsen speelt."


  "Het probleem was dat Di Maria ver van Deli speelde en in de rug van Sobol kroop. Dan had hij geen rechtstreekse tegenstander en daar heeft PSG van geprofiteerd met een doelpunt en nog een grote gemiste kans."


  "Dat waren de enige knelpunten. Voor de rest heeft Clement het vol lef gedaan. Thuis man op man spelen tegen PSG moet je durven. Vooruit voetballen en voetballen om te winnen is lovenswaardig. Maar die kleine foutjes mag je niet maken, want je hebt weinig overschot en die worden dan ook afgestraft."

  Philippe Clement heeft de wedstrijd vol lef aangepakt. Voetballen om te winnen tegen PSG is lovenswaardig.

  Eddy Snelders

  "De Ketelaere heeft het verdienstelijk gedaan"

  Met de 18-jarige De Ketelaere schudde Clement een verrassing uit zijn mouw. Hoe was zijn Champions League-debuut tegen PSG? "Er zijn momenten geweest waarop we hem niet hebben gezien, maar hij kon ook enkele keren op de voorgrond treden met een paar korte acties. "

   

  "Hij heeft het verdienstelijk gedaan. Hij heeft geen onuitwisbare indruk nagelaten, maar heeft lef getoond en is mee in het geheel opgegaan. Zijn positionering tegen een hele gegroepeerde tegenstander heeft hem credits opgeleverd, maar geen extra punten."

  Analist Eddy Snelders.