Thiago Motta begint bij Genoa aan eerste job als hoofdcoach

    Serie A-club Genoa heeft de Braziliaanse Italiaan Thiago Motta aangesteld als nieuwe trainer. Motta stopte een jaar geleden met voetballen bij PSG, de club waarvoor hij 6 seizoenen speelde en waar hij tot voor kort nog coach van de U19 was.

    Genoa nam nog maar onlangs afscheid van trainer Aurelio Andreazzoli, die de prijs betaalde voor de zwakke start. Thiago Motta was beschikbaar, omdat hij afgelopen zomer in onmin vertrok bij PSG. Het wordt zijn eerste job als trainer op het hoogste niveau.

     

    Genoa is geen onbekende voor Motta, want hij speelde 10 jaar geleden 1 seizoen voor de club, waarna hij naar Inter verkaste. Motta werd geboren als Braziliaan, maar naturaliseerde zich tot Italiaan en vergaarde ook 30 caps voor de Azzurri.