Steffi Graf over comeback van Clijsters: "Wordt een grote uitdaging"

  Steffi Graf

  Steffi Graf

  De Duitse tennislegende Steffi Graf is enthousiast over de comeback van Kim Clijsters. "Ik denk dat het leuk wordt om naar te kijken", vertelde Graf in de marge van de WTA Elite Trophy in China.

  Steffi Graf (50) is al enkele jaren ambassadrice van de WTA Elite Trophy in Zhuhai. De Duitse, goed voor 22 grandslamtitels, sprak er dinsdag met de pers. Daarbij kwam ook de nakende comeback van Kim Clijsters ter sprake.

   

  "Ik denk dat het leuk wordt om naar uit te kijken", zegt Graf. "Ik weet niet wat haar doel is. Maar als ze deze beslissing genomen heeft, is het omdat ze gelooft dat ze nog prestaties kan leveren."

   

  "Ze heeft het vroeger al gedaan (bij haar comeback in 2009, red) en ze weet dus wat er nodig is. Maar het is wel zo dat ze al heel wat jaren niet meer heeft gespeeld (sinds de US Open 2012, red) en ze heeft een familie en kinderen. Dat maakt de dingen er niet eenvoudiger op. Het wordt een grote uitdaging, maar het lijkt alsof ze er heel erg naar uitkijkt."