Club Brugge-fans, opgelet: PSG is beter in vorm dan Real Madrid

  Kylian Mbappé en Angel Di Maria

  Kylian Mbappé (m) maakte vorig weekend zijn rentree met een goal en een assist in 4 minuten.

  Mag Club Brugge zich opmaken voor een nieuwe stunt in de Champions League. "PSG wordt andere koek dan Real Madrid", waarschuwt kenner van "le foot" Sirik Geffray. "Neymar mag dan wel geblesseerd zijn, Di Maria of Icardi kan je moeilijk B-spelers noemen."

  Wisselspelers zijn geen B-spelers

  Drie weken geleden verbaasde Club Brugge in Madrid met een 2-2-gelijkspel tegen Real. "PSG wordt andere koek", waarschuwt voetbalcommentator en kenner van het Franse voetbal Sirik Geffray. "De Franse grootmacht is beter in vorm dan de Koninklijke."

   

  "Bij Real hebben ze ingekocht om hun elftal te veranderen, bij PSG om het team te versterken. Daardoor hebben ze in Parijs meer wisselmogelijkheden. Vorig seizoen zaten ze soms in de problemen als een basisspeler uitviel, nu niet meer."

   

  "Zaterdag had de Franse pers het bijvoorbeeld over een reserveploeg tegen Nice, maar aanvallers als Icardi, Di Maria of Sarabia kan je moeilijk B-spelers noemen. Wisselspelers genoeg dus zonder in te boeten aan kwaliteit."

  1. 24' - Geel - Wylan Cyprien
  2. 21' - Doelpunt - Ángel Di María (0 - 2)
  3. 15' - Doelpunt - Ángel Di María (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Bonfim Dante
  2. 90+1' - Doelpunt - Mauro Icardi (1 - 4)
  3. 90' - Verv. Kasper Dolberg door Myziane Maolida
  4. 88' - Doelpunt - Kylian Mbappé (1 - 3)
  5. 86' - Geel - Presnel Kimpembe
  6. 83' - Verv. Pablo Sarabia door Kylian Mbappé
  7. 80' - Verv. Igniatius Knepe Ganago door Adrien Tamèze
  8. 77' - Rood - Christophe Herelle
  9. 74' - Geel 2 - Wylan Cyprien
  10. 72' - Geel - Layvin Kurzawa
  11. 71' - Verv. Danilo door Andy Pelmard
  12. 67' - Doelpunt - Igniatius Knepe Ganago (1 - 2)
  13. 62' - Verv. Eric Maxim Choupo-Moting door Layvin Kurzawa

  Belgische weelde bij Club, mondiale weelde bij PSG

  Neymar jr. zal vanavond niet tussen de lijnen staan in Brugge. De Braziliaanse sterspeler ligt in de lappenmand met een dijblessure.

   

  Sirik Geffray: "Natuurlijk is de blessure van Neymar een aderlating voor Paris Saint-Germain. De Braziliaan trekt het aanvalsspel naar zich toe, maar in Nice heeft Di Maria laten zien dat hij die hoofdrol probleemloos kan overnemen. Hij kan ook het spel leiden."

   

  Op Belgisch niveau beschikt Club Brugge over een weelde voorin, PSG zit met dezelfde luxe, maar dan op wereldvlak. "Naast Di Maria kan coach Tuchel ook kiezen uit ronkende namen als Cavani, Mbappé, Icardi en Sarabia."

   

  "Mbappé is in Nice ingevallen met een doelpunt en een assist in 4 minuten. Ook Icardi was vorig weekend goed voor een goal en een assist. Cavani is weer fit en scoort bijna elke match voor PSG. En Sarabia begint meer en meer zijn weg te vinden in Parijs. Vorig jaar strooide de timide rechtsbuiten met evenveel assists als Messi in La Liga."

  Tuchel kan niet om Meunier heen

  Voor ex-Club-speler Thomas Meunier wordt het vanavond een blij weerzien met de Brugse supporters. "Coach Tuchel is geen fan van Meunier, toch doet de Rode Duivel het prima en kan hij ook rekenen op de Franse journalisten. Zij vinden hem de beste rechtsachter van PSG", licht Sirik Geffray zijn situatie in Parijs toe.

   

  "Meuniers doublure Dagba haalt niet hetzelfde niveau. Toch heeft de Franse belofte een contracverlenging gekregen en Meunier nog niet. Een vreemde situatie voor je beste rechtsachter, want eind dit seizoen is hij een vrije speler."

   

  "Meunier houdt bovendien van Parijs. Hij woont er graag, hij bezoekt graag de kunstgalerieën en vanuit de Franse hoofdstad ben je snel in België."

  Thomas Meunier en PSG-coach Thomas Tuchel.

  Club Brugge is tussendoortje voor PSG-fans

  "Als Club Brugge vanavond een kans maakt, is dat omdat het soms te makkelijk gaat voor PSG", besluit Sirik Geffray. "Als ze een helft dominant gespeeld hebben, durven ze het al een keer te laten hangen na de rust. Een wedstrijd volledig controleren, lukt hen zelden."

   

  "De supporters van Paris Saint-Germain liggen niet echt wakker van de match in Brugge", gaat de kenner van "le foot" voort. "Zij kijken vooral uit naar de Franse topper van komend weekend tegen Marseille. Voor hen is Club Brugge een tussendoortje."

   

  "De spelers zullen Club Brugge wel au sérieux nemen. Met 9 op 9 is de volgende ronde zo goed als binnen. De match van vanavond zou dus wel eens kunnen uitdraaien op een koude douche", vreest Geffray.

  De supporters van Paris Saint-Germain liggen niet echt wakker van de match in Brugge, zij kijken vooral uit naar de Franse topper van komend weekend tegen Marseille.

  Sirik Geffray