Goffin, Coppejans, Darcis en dubbelduo Gillé/Vliegen tennissen finaleweek Daviscup

  De finaleweek van de Daviscup vindt van 18-24 november plaats in Madrid.

  Kapitein Johan Van Herck heeft zijn selectie voor de finaleweek van de Daviscup bekendgemaakt. David Goffin, Kimmer Coppejans, Steve Darcis en het dubbelduo Sander Gillé/Joran Vliegen zullen van 18 tot 24 november in Madrid ons land vertegewoordigen. "We kunnen weer ver geraken", denkt Johan Van Herck.

  Johan Van Herck heeft vandaag zijn vijfkoppige selectie voor de finaleweek van de Daviscup gemaakt. Het team dat van 18 tot 24 november in Madrid zal aantreden bestaat uit David Goffin (ATP-13), Kimmer Coppejans (ATP-158), de afscheidnemende Steve Darcis (ATP-181) en dubbelspecialisten Sander Gillé (ATP-44 in dubbel) en Joran Vliegen (ATP-38 in dubbel). 

   

  Dit jaar is de eerste keer dat de hervormde Daviscup gespeeld wordt: weg met de 4 lange weekends doorheen het jaar: dat was gedurende 118 jaar het traditionele format. Vanaf nu komt er in november 1 toernooi met 18 landen op 1 plaats.

   

  Eind november is Madrid de gaststad voor de finaleweek. Er zijn 6 groepen gemaakt met telkens 3 landen. België neemt het in zijn groep op tegen Colombia en Australië. Elke ontmoeting bestaat uit 2 enkelwedstrijden en 1 dubbelmatch. De 6 groepswinnaars en de beste 2 tweedes stoten door naar de kwartfinales. 

  We hebben de ervaring, het talent, de drive en de teamspirit om weer ver te geraken.

  Johan Van Herck

  "Deze selectie maken was toch bijzonder", zegt kapitein Van Herck. "We hebben een heel sterk team met heel wat potentieel en opties om ons te kwalificeren voor de kwartfinales. We hebben de ervaring, het talent  en - in Davis Cup misschien nog het belangrijkste - de drive en teamspirit om weer ver door te stoten in het toernooi."

   

  De Belgen haalden de voorbije jaren 2 keer de Davis Cup-finale: in 2015 (verlies tegen Groot-Brittanië) en 2017 (verlies tegen Frankrijk).

  Veel toppers tekenen present in Madrid:

  • Spanje: Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Pablo Carreno Busta, Feliciano Lopez, Marcel Granollers
  • Groot-Brittannië: Andy Murray, Jamie Murray, Dan Evans, Neal Skupski
  • Servië: Novak Djokovic, Dusan Lajovic, Viktor Troicki, Filip Krajinovic, Janko Tipsarevic