Hoe heeft uw club het gedaan? Lierse Kempenzonen pakte alvast 1 punt

  Dolle vreugde bij Frédéric Frans, die de late 1-1 scoort voor Lierse Kempenzonen.

  Dolle vreugde bij Frédéric Frans, die de late 1-1 scoort voor Lierse Kempenzonen.

  Hoe heeft uw favoriete club afgelopen weekend gepresteerd? Gewonnen, gelijkgespeeld, verloren? Op sporza.be kunt u elke week alle uitslagen van eerste amateur tot en met eerste provinciale op de voet volgen.

  Alle cijfers en klassementen

  Puntje voor Lierse Kempenzonen na trainerswissel

  In eerste amateur sprokkelde Lierse Kempenzonen zaterdagavond een puntje op het veld van Olympic Charleroi-Farciennes.

   

  Het was de eerste wedstrijd onder leiding van Dirk Gyselinckx, de opvolger van de deze week ontslagen Rocky Peeters.

   

  "Ik onthoud de karaktersterkte van de groep. We hebben de hele week herhaald dat we vorige week in de 92e minuut de 0-1 slikten tegen Heist-op-den-Berg, wat wil zeggen dat je zelf ook kunt scoren in de 92e minuut."

   

  "Alleen hebben wij het nu wat overdreven, want we hebben het in de 95e minuut gedaan. Maar dat geeft aan wat voor een tumultueuze wedstrijd dit was", zei technisch coördinator Urbain Spaenhoven na de 1-1.

   

  "De jongens hebben het fantastisch gedaan, want Lierse Kempenzonen zit in de hoek waar de klappen vallen. De adrenaline heeft ons vandaag gered en een punt opgeleverd."

   

  Lierse Kempenzonen blijft wel laatste, met 4 punten uit 8 wedstrijden. Deinze behoudt de leiding. Het won met 0-3 op het veld van Heist-op-den-Berg.

  Grimmige sfeer in de tribunes

  Lierse Kempenzonen beklaagde zich na de wedstrijd over een agressief sfeertje in Charleroi. Na de 1-1 van Frans werd er geduwd en getrokken aan de spelerstunnel en in de hoofdtribune.

   

  De vechtpartij zette zich voort tot in de perstribune, waar enkele journalisten beelden maakten van de incidenten. De politie had haar handen vol om de orde te laten terugkeren.

  De late 1-1 van Frédéric Frans voor Lierse Kempenzonen:

  De reactie van Urbain Spaenhoven: