Radja Nainggolan na wereldgoal: "Ik ben nog geen 100 procent"

  Cagliari viert de 1-0 van Nainggolan tegen SPAL.

  Met een heerlijke knal drukte Radja Nainggolan weer zijn stempel op het spel van Cagliari. Na een stroeve start lijken Cagliari en de Belg het juiste ritme te hebben gevonden. "Er komen nog moeilijke dagen aan."

  Na een 0 op 6 is Cagliari al 6 speeldagen ongeslagen in de Serie A. Met een raket in de bovenhoek droeg Nainggolan zijn steentje meer dan bij aan de 2-0-zege tegen SPAL. "Het belangrijkste is dat mijn doelpunt naar de drie punten heeft geleid", zegt Nainggolan, die in de tweede helft een volley op de paal trapte.

   

  "Ik stond zoals altijd aan de rand van de 16 om afvallende ballen op te vangen. De bal ging mooier binnen dan ik had kunnen denken. Het was inderdaad een mooie goal, die ik wil opdragen aan mijn vrouw."

   

  De vrouw van Nainggolan vecht tegen kanker en mede daardoor keerde Nainggolan terug naar Cagliari. "Voor mij was terugkeren naar Cagliari als terugkeren naar huis. De mensen hebben het hier goed met me voor. En ik ben hier ontvangen alsof ik nooit ben weggegaan."

   

  Na een blessure zoekt Nainggolan nog naar zijn beste vorm. "Ik ben nog geen 100 procent, maar met de hulp van mijn ploegmaats hoop ik dat snel te zijn. Ik voer de opdrachten van de coach uit. Ik was blij met het applaus bij mijn wissel. Dat is het teken dat ik het goed heb gedaan. De fans houden hier van mij, maar dat wist ik van tevoren."

  Ik was blij met het applaus bij mijn wissel. Dat is het teken dat ik het goed heb gedaan. De fans houden hier van mij, maar dat wist ik van tevoren.

  Dankzij de overwinning tegen SPAL staat Cagliari zowaar op de vijfde plaats. "We hebben de trainer tevreden kunnen stellen: hij wou verbeteringen zien in het spel en dat is gelukt. We hebben de tegenstander vooral in de problemen gebracht met onze hoge druk."

   

  "Dit is het jaar waarin Cagliari 100 jaar bestaat en de voorzitter heeft extra investeringen gedaan. We doen het nu goed, maar we blijven met onze voeten op de grond. Het seizoen is nog lang en er zullen ook moeilijke dagen komen. Maar het is leuk om het enthousiasme van de fans te zien."