Lombardije-winnaar Mollema sluit seizoen af met zege in Japan Cup

  Bauke Mollema kleurt zijn wielerherfst met enkele prestigieuze zeges. Vorige week was hij nog de beste in de Ronde van Lombardije, nu kon hij voor de 2e keer de Japan Cup winnen. Met Kenny Molly eindigde er 1 Belg in de top 10.

  De Japan Cup is al een paar jaar de laatste eendagskoers met naam van het seizoen. Bauke Mollema had de wedstrijd in 2015 al eens gewonnen, maar deze keer kreeg hij geduchte concurrentie van Michael Woods, die ook bezig is aan een sterk najaar.

   

  Woods zette Mollema onder druk op de beklimming van Mount Kogashiyama, maar de twee trokken toch samen naar de finish in Utsunomiya, waar Rudy Dhaenens 29 jaar geleden wereldkampioen werd. In een sprint tussen 2 strijkijzers bleek Mollema de minst trage van de twee.

   

  Een eindje na het duo Mollema-Woods kon de Nieuw-Zeelander Smith de 43-jarige Mancebo nog van de laatste podiumplaats houden. Nog eens anderhalve minuut later druppelde Kenny Molly als 9e binnen.

  Uitslag Japan Cup (1.BC)

  1.  Bauke Mollema (Ned) - 144 km in 3u41'13"
  2. Michael Woods (Can) op 1"
  3. Dion Smith (NZe) - 44"
  4. Francisco Mancebo (Spa) - z.t.
  5. Sepp Kuss (VS)
  6. Hideto Nakano (Jap) - 52"
  7. Neilson Powless (VS) - 2'09"
  8. Robert Gesink (Ned)) - z.t.
  9. Kenny Molly
  10. Orluis Aular (Ven) - 2'31"