Op bezoek bij Jelle Wallays: "Als ik win, is het altijd speciaal"

  Wallays met z'n drie trofeeën van Parijs - Tours.

  Voor Jelle Wallays was 2019 geen prettig wielerjaar. Een stevige val in januari in de Ronde van San Juan (Argentinië) zinderde lang na, hij was erbij toen Bjorg Lambrecht in Polen een dodelijke val maakte, en sinusitis hypothekeerde z'n Vuelta. Maar winst in Parijs-Tours maakte veel goed. "De perfecte afsluiter van een slecht seizoen", zo vat hij het zelf samen.

  Een veelwinnaar zal Wallays wel nooit worden, maar toch heeft hij intussen een aardig palmares met onder meer een rit in de Vuelta, Dwars door Vlaanderen en nu ook drie keer Parijs-Tours (waarvan 1 keer bij de beloften).

   

  Begin dit jaar hing z'n carrière aan een zijden draadje. In San Juan viel Wallays zwaar op z'n gezicht. "Tien weken lang had ik felle hoofdpijn. De dokters dachten zelfs even dat ik minstens een jaar niet meer zou kunnen koersen", zegt hij.

   

  Renner is Wallays gelukkig nog altijd, en intussen baat hij met z'n vriendin ook een bed and breakfast uit. Meer daarover in de radioreportage hieronder: