Geen Julie Vanloo bij de Belgian Cats: afstand naar Australië is te groot

  Julie Vanloo

  Bondscoach Philip Mestdagh heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de interlands tegen Oekraïne en Finland in de kwalificaties voor het EK basketbal voor vrouwen van 2021. Julie Vanloo is er niet bij.

  België begint op 14 november met een interland tegen Oekraïne aan de kwalificatiecampagne. De veertienkoppige selectie van de Belgian Cats bevat weinig verrassingen, maar Julie Vanloo is niet van de partij.

   

  Vanloo speelt in de Australische competitie voor Townsville Fire en dat lijkt moeilijk te combineren met de Belgian Cats op dit moment. "De afstand is te groot om in zo'n korte periode van een jetlag te recupereren", luidt het bij de bond.

   

  Vanloo is de enige Cat die ontbreekt in vergelijking met het afgelopen EK. Nieuwe namen zijn Elise Ramette, Laure Resimont en Billie Massey. Ook Ann Wauters, die nog zonder club zit, zit in de selectie.

  De selectie van Philip Mestdagh

  • Julie Allemand (Lyon)
  • Marjorie Carpréaux (Kangoeroes Mechelen)
  • Elise Ramette (Sint-Katelijne-Waver)
  • Antonia Delaere (Nantes)
  • Hanne Mestdagh (Namen)
  • Kim Mestdagh (Charleville)
  • Heleen Nauwelaers (Bembibre)
  • Jana Raman (Valencia)
  • Emma Meesseman (Jekaterinenburg)
  • Ann Wauters
  • Billie Massey (Sint-Katelijne-Waver)
  • Serena Lynn Geldof (Namen)
  • Kyara Linskens (Krasnojarsk)
  • Laure Resimont (Tarbes)