Mazzu speelt zelf VAR: "Bal was over de lijn, lijnrechter stond er vlakbij"

  Felice Mazzu toonde de bewuste beelden op zijn gsm.

  Racing Genk heeft ondanks een sterke eerste helft een zure nederlaag geleden op het veld van Standard. Volgens Genk-trainer Mazzu had de goal van Bastien afgekeurd moeten worden. Hij schermde zelfs met beelden om zijn punt te bewijzen. "

  Mazzu: "Een frustrerende avond"

  "Het was een frustrerende avond", vatte Felice Mazzu de match van Racing Genk samen. "We verdienden het niet om te verliezen. In de eerste helft waren we beter dan Standard, maar vergaten we het af te maken. In de tweede helft stond ons blok iets te laag en namen we iets te weinig initiatief, maar heel veel kansen had Standard ook niet."

   

  Toch won de thuisploeg na een rake knal van Bastien. Maar die tegengoal zat De Genk-trainer hoog. In de fase voor het doelpunt zou de bal buiten de lijnen geweest zijn, maar de scheidsrechter merkte dat niet op. In zijn interview na de match en tijdens de persconferentie haalde Mazzu dan maar zijn mobieltje boven om aan iedereen de beelden van die bewuste fase te laten zien.

   

  "Het merendeel van mijn spelers stopte na die fase met voetballen. Zij waren overtuigd dat die bal buiten was. En waarom zouden ze liegen? Omdat wij stoppen, krijgt Bastien ruimte om te trappen. Ook de lijnrechter stond er vlakbij, maar hij grijpt niet in."

   

  Op het kleine scherm lijkt de bal inderdaad helemaal over de lijn, maar ook de videoscheidsrechter greep niet in. Volgens de regels had hij dat nochtans wel kunnen doen.

  VIDEO: Mazzu haalt tijdens interview gsm boven om zelf VAR te spelen

  VIDEO: Ook tijdens de persconferentie laat Mazzu de bewuste fase zien

  Preud'homme: "Ik blijf een grote voorstander van de VAR"

  Michel Preud'homme leek verrast door de beelden die Mazzu liet zien. "Ik hoorde het ook maar van Felice. Ik heb de beelden zelf niet gezien. Maar ik had ook mijn twijfels over de kaart van Dewaest. Dat had rood moeten zijn en ik denk ook dat wij een penalty hadden moeten krijgen. Maar toch blijf ik een grote voorstander van de VAR. Vroeger werden er vaker verkeerde beslissingen genomen."

   

  Over het resultaat was Preud'homme uiteraard wel tevreden. "Maar mijn ploeg moet leren afzien. Dat is soms nodig tegen een goeie tegenstander. Avenatti? Ik weet dat ons publiek vandaag niet tevreden was, maar ze zullen ook nog voor hem applaudisseren in de toekomst. Hij is nog niet helemaal fit en moet op een positie spelen die hij niet gewoon is."

   

  De volgende opdrachten van Standard zijn Eintracht Frankfurt en dan Club Brugge. "Wij proberen altijd te winnen, maar als ik die twee ploegen op dit moment zie spelen... Het wordt niet makkelijk."

  Als ik Frankfurt en Club Brugge zie spelen, dan weet ik dat het niet makkelijk wordt volgende week.

  Michel Preud'homme