Ga naar de inhoud

Racisme in FA Cup: Duel wordt gestaakt na beledigingen voor doelman

 za 19 oktober 2019 20:41

In de vierde ronde van de FA Cup werd de match tussen Haringey Borough (7e klasse) en Yeovil Town (5e klasse) ontsierd door racistische uitlatingen tegen de Kameroense doelman van Haringey. De match werd gestaakt.

Yeovil Town leidde met 1-0, toen de Kameroense Haringey-doelman Douglas Valery Pajetat naar de supporters van Yeovil liep. Enkelen hadden racistische beledigingen naar de doelman geslingerd.

 

Pajetat wou in discussie gaan met die supporters, die objecten gooiden naar de naderende doelman. De trainer van Haringhey vroeg zijn spelers om het terrein te verlaten. De spelers van Yeovil volgden dat voorbeeld.

 

"De match werd stilgelegd door racistische beledigingen", reageerde Haringey Borough op Twitter. "We moeten benadrukken dat 99,9 procent van de Yeovil-supporters even gedegouteerd zijn als wij."

 

5 dagen geleden kreeg Engeland al te maken met racisme, toen Bulgaarse fans zich schandelijk gedroegen tijdens de interland. De UEFA opende een onderzoek.

Beide teams betraden het veld na de incidenten om solidariteit te tonen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.