Van Herck: "Het was jammer genoeg een non-match van Goffin"

  Goffin werd opnieuw vroegtijdig uitgeschakeld in Antwerpen.

  Goffin werd opnieuw vroegtijdig uitgeschakeld in Antwerpen.

  De vroege exit van David Goffin tegen de Fransman Ugo Humbert op het ATP-toernooi van Antwerpen blijft nazinderen. Goffin was de voorbije weken nochtans goed in vorm, maar gisteravond wilde het niet lukken. "Het was jammer genoeg een non-match van David Goffin", zegt Daviscup-coach Johan Van Herck. 

  "Verwachtingen en emoties spelen ook mee"

  Het toernooi in Antwerpen is opnieuw geen succes geworden voor publiekstrekker David Goffin (ATP-14). Hij verloor in zijn eerste wedstrijd kansloos met 6-3 6-1 tegen Ugo Humbert (ATP-70). Na een sterke prestatie vorige week in Shanghai had niemand deze nederlaag meteen zien aankomen. Ook Daviscup-coach Johan Van Herck niet. 

   

  "Ik heb Goffin deze week van dichtbij kunnen volgen. Je zag dat alles goed zat bij hem, daarom had ik deze nederlaag ook niet verwacht. Maar oké,  de vorm kan goed zijn, maar op het terrein spelen emoties en verwachtingen ook mee. Emotie is iets raars. Je voelt je nu eenmaal hoe je je voelt en het is moeilijk om dan nog te schakelen."

   

  Goffins coach Thomas Johansson sprak na de partij van een lockdown. "Ik begrijp wat hij daarmee bedoelt", zegt Van Herck. "De European Open in eigen land is voor Goffin een belangrijk toernooi. Hij wil daar heel goed presteren. In de Daviscup wilde hij ook altijd sterk spelen voor eigen publiek."

   

  "Hij is sowieso een speler die wat tijd nodig heeft om in de match te komen. Zijn tegenstander heeft daar optimaal gebruik van gemaakt en hem met agressief tennis meteen bij de keel gegrepen."

   

  "Goffin probeerde in het begin van set 2 het tij te doen keren, maar Humbert kraakte niet. Er waren nog wel een paar kantelpunten in de partij, maar dan ging Goffin zelf in de fout. Het was jammer genoeg een non-match van David Goffin."

  Alles zat goed bij Goffin, dus ik had deze nederlaag niet verwacht.

  Johan Van Herck

  "Jammer voor het toernooi, maar vooral voor Goffin zelf"

  "Dit is uiteraard heel jammer voor dit toernooi. Maar, en dat wordt af en toe denk ik een beetje vergeten, deze vroege uitschakeling is vooral ook voor Goffin zelf bijzonder jammer."

   

  "Maar David is heel goed in het terug naar de orde van de dag gaan. Mentaal zal dit nog wel een beetje blijven hangen, maar het zou zomaar kunnen dat hij volgende week weer een goed resultaat neerzet. Dat is het mooie en het niet-mooie van tennis."

   

  "Laten we hopen dat we de volgende jaren wel een goeie Goffin in het werk kunnen zien in Antwerpen en dat hij de finaleweek kan halen. Het is belangrijk dat dit toernooi in België blijft. Niet alleen voor David Goffin, maar ook voor de opkomende jeugd."

  Het zou zomaar kunnen dat Goffin volgende week een goed resultaat neerzet. Dat is het mooie en het niet-mooie aan tennis.

  Johan Van Herck