Vercauteren voor 1e match als Anderlecht-coach: "Hier heb je elke match druk"

  Frank Vercauteren

  Frank Vercauteren.

  Zondag staat kersvers Anderlecht-coach Frank Vercauteren voor het eerst naast het veld bij zijn nieuwe club. "Bij Anderlecht moet je altijd winnen en kampioen spelen, dat hoort bij het huis ", vertelt Vercauteren op de persconferentie 2 dagen voor de partij tegen STVV.

  "Ik en Kompany zitten op dezelfde lijn"

  Frank Vercauteren kwam 2 weken geleden verrassend over van OHL naar Anderlecht. Zondag staat hij voor zijn 1e opdracht als Anderlecht-coach. "Iedereen weet dat we moeten winnen, maar ik wil vooral de weg bekijken die we moeten nemen om te kunnen winnen", legt Vercauteren uit.

   

  Op wie kan de nieuwe coach zondag een beroep doen? Want het lijstje met geblesseerden is lang. "Didillon is ziek, Vlap ook. Nasri en Kompany zijn out met een blessure. Voor Kompany is het moeilijk om er een datum of match op te plakken. We willen gewoon dat hij zo goed mogelijk terugkomt, we willen geen risico's nemen. Trebel? Die zit in de selectie, hij maakt kans om te spelen."

   

  Vercauteren zal in de toekomst vaak moeten samenwerken met Kompany. Hoe verloopt de samenwerking? "Heel goed. We praten veel over voetbal, tactiek, de toekomst, begeleiding van de jeugd en de groep en hebben veel meetings. Het is allemaal heel interessant en leerrijk. We vullen elkaar goed aan en zitten op dezelfde lijn."

   

  "We moeten geen dingen gaan veranderen hier", gaat Vercauteren voort. "We moeten zaken gaan toevoegen. Kijken wat er nu wordt gedaan en wat er nog gedaan kan worden."

  Ik kijk niet naar de rangschikking. Op Anderlecht is er altijd druk, of je nu eerste of laatste bent. Je moet altijd winnen, goed spelen en kampioen spelen. Het hoort nu eenmaal bij het huis.

  Frank Vercauteren

  "Winnen en kampioen spelen hoort nu eenmaal bij het huis"

  Anderlecht krijgt dubbel zoveel doelpunten tegen in de tweede helft dan in de eerste. "Of mijn groep fysiek sterk genoeg is? Het is niet enkel het fysieke aspect, het kan ook mentaal zijn. In de match tegen Charleroi had ik niet de indruk dat we er in tweede helft fysiek doorzaten. Het hangt ook af van speler tot speler, of hij veel gespeeld heeft of niet."

   

  De tegenvallende resultaten bij Anderlecht eisen intussen wel hun tol: de Brusselse club speelt niet mee bovenaan het klassement, maar bengelt onderaan. Geeft dit een andere soort druk? "Neen", is Vercauteren duidelijk. "Want ik kijk niet naar de rangschikking. Op Anderlecht is er altijd druk, of je nu eerste of laatste bent. Je moet altijd winnen, goed spelen en kampioen spelen. Het hoort nu eenmaal bij het huis."

   

  Bij dat huis, hoort ook een DNA. "Als er iemand het DNA van Anderlecht heeft, kan je wel zeggen dat ik erbij ben. De ontvangst is heel warm geweest, het gevoel is heel positief. Als je zelf gelukkig bent, kan je ook de anderen gelukkig maken. Als de anderen gelukkig zijn, zal ik ook gelukkig zijn", aldus Frank Vercauteren.

   

  De match tegen STVV staat overmorgen gepland omstreeks 18.00u.