Antwerp krijgt bouwvergunning: "Volgend seizoen kan Europees voetbal in eigen stadion"

  Antwerp krijgt groen licht om nieuwe tribune te bouwen.

  Antwerp krijgt groen licht om nieuwe tribune te bouwen.

  Royal Antwerp FC heeft van de stad Antwerpen de toelating gekregen om de nieuwe tribune 4 op te trekken. Binnenkort start Ghelamco met de werkzaamheden. "Deze uitbreiding zal de geweldige sfeer en beleving ten goede komen", staat te lezen op de website van de Great Old. 

  Voetbalclub Antwerp heeft de vergunning voor de opbouw van zijn nieuwe tribune beet. Dat maakte de club vanmiddag bekend op zijn website. In de tribune wordt een sfeervak voorzien met een capaciteit van 3.800 staanplaatsen. Boven die sfeertribune worden nog eens 3.855 zitplaatsen gecreëerd voor families en de jeugd.

   

  "Met het oog op de verdere uitbouw van de Bosuil-site is deze bouwvergunning een essentiële stap om onze club structureel uit te bouwen", staat op de website van Antwerp. "Na de oplevering van deze tribune kan er vanaf volgend seizoen Europees voetbal gespeeld worden in eigen stadion."

   

  Naast supportersvakken zal er in de nieuwe tribune ook een trainingscentrum voor de jeugdspelers en de A-kern komen. Ook kantoren van de club zullen in het nieuwe gebouw worden ondergebracht.