Peter Maes is de nieuwe trainer van 1B-club Lommel

  " "

  Peter Maes werd in oktober vorig jaar bij Lokeren ontslagen door tegenvallende resultaten. Eerder die maand was hij opgepakt in het grote voetbalschandaal.

  Groot nieuws uit Limburg: Peter Maes volgt Stefan Gislason op als coach van Lommel, de nummer 7 in 1B. Maes kwam exact een jaar geleden in opspraak in Operatie Zero en werd enkele dagen later door tegenvallende resultaten ontslagen bij Lokeren.

  Peter Maes komt thuis. De 55-jarige Lommelaar brak in de jaren 80 door als doelman bij derdeklasser Lommel en boekte daarna successen bij Anderlecht, Beveren, Standard en Germinal Beerschot.

   

  Als geëngageerde trainer behaalde hij resultaten bij KV Mechelen, Lokeren en Genk. Zijn laatste opdracht was Lokeren, waar hij de club in 2017-2018 behoedde voor de degradatie. De slechte sportieve gang van zaken kostte hem daar op 28 oktober de kop.

   

  Enkele weken daarvoor was het grote voetbalschandaal in België losgebarsten rond makelaars Dejan Veljkovic, die jaren met Maes samenwerkte, en Mogi Bayat. Op 22 oktober werd Maes opgepakt door de onderzoeksrechter in Hasselt en moest hij een nacht in de cel doorbrengen.

   

  De coach werd in verdenking gesteld van witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie. Bij zijn vrijlating kwam ook de voorwaarde dat hij zijn job mag blijven uitoefenen. En Lommel geeft hem nu die kans. Maes krijgt er voorlopig een contract tot het einde van het seizoen. Hij moet Lommel wegbrengen van de voorlaatste plaats.