Opnieuw sterft bokser aan verwondingen opgelopen tijdens kamp

  Hij is de 3e bokser die dit jaar overlijdt aan de gevolgen van een kamp.

  Patrick Day ging zaterdag knock-out in een kamp tegen zijn landgenoot Charles Conwell.

  In Los Angeles is de Amerikaanse bokser Patrick Day gisteravond overleden. De 27-jarige superwelter stierf aan de gevolgen van verwondingen die hij opliep tijdens een bokswedstrijd zaterdagavond. Hij is al minstens de derde bokser die dit jaar sterft na een kamp.

  Day stond zaterdagavond in de ring tegenover zijn landgenoot Charles Conwell. In de tiende ronde werd Day door Conwell knock-out geslagen. Day zeeg neer op het canvas en werd bewusteloos op een draagbaar afgevoerd, meteen naar het ziekenhuis. Daar bleek meteen dat hij er slecht aan toe was. Een spoedhersenoperatie hielp niet meer.

   

  Wedstrijdpromotor Lou DiBella bracht gisteren het droeve nieuws naar buiten: "Patrick Day is op 16 oktober overleden aan de gevolgen van een traumatisch hersenletsel in het bijzijn van familie, dichte vrienden en leden van zijn boksclub." Day behaalde in zijn profcarrière sinds 2013 17 zeges, 4 nederlagen en 1 draw.  

  Twee dagen na de kamp postte Conwell een emotionele boodschap op de sociale media: "Dit wou ik niet. Ik wou alleen winnen. Als ik zou kunnen, zou ik de tijd terugdraaien. Niemand verdient dit. Ik speel de kamp telkens opnieuw in mijn hoofd af."

  De Amerikaan is niet de eerste bokser die dit jaar sterft aan de gevolgen van letsels die hij tijdens een kamp oploopt. In juli werd ook de 28-jarige Rus Maksim Dadasjev knock-out geslagen. En ook hij overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen. En twee dagen later onderging de Argentijn Hugo Santillan hetzelfde lot.