Genk-fans beloven om vuurpijlen thuis te laten tegen Standard

  Tegen STVV maakte de Genk-supporters het te bont.

  De supporters van Genk hebben beloofd om geen vuurpijlen mee te nemen naar Sclessin voor de topper tegen Standard. De club houdt een stok achter de deur en dreigt ermee het aantal tickets voor uitmatchen te verminderen als de fans zich niet aan de afspraken houden.

  Vorige maand liep de Limburgse derby tegen STVV uit de hand. De match moest gestaakt worden en er hangt Genk nog een straf boven het hoofd. Na die match zat Genk samen met afgevaardigden van sfeergroepen. Er werd onder meer de afspraak gemaakt om tijdens de eerstvolgende wedstrijd op Standard geen vuurpijlen aan te steken.     

   

  "De sfeergroepen zullen er zelf intern op toezien dat de gemaakte afspraken worden gerespecteerd", klinkt het. Genk dreigt ook met sancties als het de supporters niet lukt. "Nieuwe problemen zullen aanleiding geven tot corrigerende maatregelen vanuit de club, zoals minder tickets voor uitwedstrijden."

   

  "Genk is al herhaaldelijk beboet voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal. De club komt hierdoor in een negatief daglicht. Dergelijke gedragingen stroken niet met de normen en waarden waar Genk voor staat."