Ook Steemans wil annulatie van vonnis omdat rechten geschonden zijn

  Thierry Steemans

  Thierry Steemans

  In navolging van zijn ex-collega's heeft ook Thierry Steemans een annulatieverzoek tegen de uitspraak van het BAS ingediend. De gewezen financieel directeur van KV Mechelen wil af van zijn 10 jaar schorsing.

  Midden juli deed het Belgisch Arbitragehof voor de Sport uitspraak in het voetbalschandaal. Het veroordeelde niet alleen de club KV Mechelen voor een poging tot matchfixing, maar ook 4 gewezen bestuursleden. Zo kreeg Thierry Steemans, toen financieel directeur bij KV Mechelen,  een schorsing van 10 jaar.

   

  Tegen een uitspraak van het BAS kan je niet in beroep gaan, maar de vier ex-bestuursleden trekken nu naar de rechtbank van eerste aanleg. Ze dienen een "annulatieberoep" in, ze vinden dat de rechten van de verdediging geschonden zijn en willen dat hun naam gezuiverd wordt.

   

  Gisteren raakte bekend dat Johan Timmermans, Olivier Somers en Stefaan Vanroy, de ex-collega's van Steemans bij KV Mechelen, al een annulatieberoep hadden ingediend. Nu volgt Steemans hun voorbeeld.