Ga naar de inhoud

Bulgaarse legende Stoitsjkov barst in tranen uit bij discussie over racisme

 wo 16 oktober 2019 18:41

Het Bulgaarse voetbal is door het racismeschandaal tijdens de interland tegen Engeland in een slecht daglicht gekomen. Levende legende Christo Stoitsjkov tilt erg zwaar aan het incident.

Tijdens Bulgarije-Engeland lieten enkele thuisfans zich zowel met boegeroep als met racistische en fascistische gebaren van hun slechtste kant zien. Christo Stoitsjkov was jarenlang het gezicht van het Bulgaarse voetbal en voelt zich nu ook aangesproken. Heel erg zelfs.

 

In een Spaanstalige voetbalshow - Stoitsjkov speelde jarenlang voor Barcelona - breekt hij tijdens een vurig pleidooi: "Ze moeten dit soort fans verbieden ooit nog in een stadion te komen. Doe het zoals bij Engeland jaren geleden en zorg ervoor dat Bulgarije 5 jaar niet meer mag meedoen. De mensen verdienen het niet af te zien." Waarna Stoitsjkov zijn betoog staakte en stilletjes begon te huilen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.