Thibaut Pinot: "Tour voor de klimmers, niet enkel op mijn maat"

  Thibaut Pinot tijdens de voorstelling van de Tour 2020.

  "Een Tour-parcours voor de Fransen", luidt het na de voorstelling van het parcours van de Tour in 2020. "Ik denk dat het ook ideaal is voor Bernal", zegt Thibaut Pinot. Romain Bardet twijfelt nog over zijn deelname.

  Het moet toch even slikken geweest zijn voor Thibaut Pinot toen hij tijdens de voorstelling van het Tour-parcours voor 2020 in het overzicht van de Tour van dit jaar zijn opgave moest bekijken. Maar het uitdagende parcours voor 2020 inspireert de Franse kopman van Groupama-FDJ.

   

  Bij veel waarnemers heerst het idee dat ASO de Tour 2020 heeft uitgetekend voor Pinot, Bardet en Alaphilippe. "Het is duidelijk dat het een parcours is voor mij, maar ook voor andere renners", zegt Pinot. "Ik denk dat het ook ideaal is voor Bernal. Het is een Tour op maat van de klimmers, niet enkel op mijn maat. Ik ben alvast fan van het parcours."

   

  De voorlaatste dag van de Tour 2020 wordt speciaal voor Pinot, want de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles start in Lure, zijn geboorteplaats. "Die route ken ik uit het hoofd. Het wordt een moeilijke tijdrit die de klimmers uitstekend moet liggen."

   

  Met passages in het Centraal Massief, de Jura en de Vogezen zoekt de Tour nieuwe wegen op. "Door die passages wordt het elke dag een gevecht. Het zijn niet de geijkte wegen in de Tour, maar het is goed dat we in de Tour ook beklimmingen krijgen zoals in de Giro en de Vuelta: korter en steiler. Daarop moet je het verschil kunnen maken."

  Huilende Pinot moet opgeven in de Tour van 2019

  Bardet: "Op dit moment nog niet beslist over deelname"

  Romain Bardet kwam ondanks de bolletjestrui niet goed uit de verf in de Tour dit jaar en weet nog niet zeker of hij in 2020 aan de start zal staan. "Op dit moment is er nog niets beslist. We wachten het parcours van de Giro en de Vuelta af en maken dan een keuze. Ik voel dat ik nood heb aan nieuwe uitdagingen om vooruitgang te blijven boeken."

   

  "Het parcours is gemaakt om de koers vroeg te laten losbarsten", zegt de kopman van AG2R. "De traditionele grote beklimmingen in de Alpen en de Pyreneeën ontbreken misschien, maar de vele beklimmingen onderweg zullen ervoor zorgen dat het nooit stilvalt. Je krijgt als renner weinig respijt op zo'n parcours."

  Alles over het parcours voor de Tour in 2020