Hoe zou het nog zijn met? "De prijs van Osimhen kan na dit seizoen al maal vier zijn"

  " "

  Met 7 goals is Osimhen, ex-Charleroi, topschutter in de Ligue 1.

  Na de interlandbreak begint morgen het clubvoetbal opnieuw. Vandaag nemen we nog een keer de tijd om te peilen hoe een smaakmaker van vorig seizoen in België het nu doet in het buitenland. Deel 4: Victor Osimhen.

  "Dé sensatie en topschutter van de Ligue 1"

  Voor Charleroi was Victor Osimhen vorig seizoen ondanks zijn prijskaartje van 3,5 miljoen euro een koopje. De Waalse club lichtte de aankoopoptie bij Wolfsburg en verkocht de spits meteen voor 12 miljoen door aan Rijsel. Het straffe is dat de Nigeriaan op weg is om dat trucje te herhalen voor zijn club.

   

  "Zeggen dat Osimhen een voltreffer is voor Rijsel is een understatement", zegt voetbalcommentator Sirik Geffray, die het Franse voetbal op de voet volgt. "Hij is dé sensatie op dit moment en met 7 goals ook de topschutter van de Ligue 1."

   

  "Er wordt opnieuw veel gesproken over de gave van technisch directeur Luis Campos om talent te scouten. De club wrijft zich al in de handen, want als hij zo voortdoet, zullen de clubs op het einde van het seizoen in de rij staan voor hem. Je weet hoe bijvoorbeeld Engelse clubs zijn. Dan kan zijn prijs van 12 miljoen maal 3 of 4 gaan."

  Grote sérieux op jonge leeftijd

  De 20 doelpunten die Osimhen vorig seizoen in alle competities samen maakte voor Charleroi, bewezen zijn doelgerichtheid, maar dat hij in Frankrijk zo een indruk maakt, heeft ook met iets anders te maken.

   

  "Van een spits die nog 21 jaar moet worden en de overstap maakt vanuit België, werd in Frankrijk verwacht dat hij nog een leerproces moest doormaken. Niet dat hij een afgewerkt product is", zegt Geffray over de topschutter van het WK U17 in 2015.

   

  "Na de match tegen Straatsburg vertelde een verdediger dat niet alleen zijn kwaliteiten om een goal te maken Osimhen zo goed maken, maar ook de druk die hij bij balverlies op de verdediging van de tegenstander zet. Er zijn geluiden te horen dat hij al klaar is voor een stap hogerop omdat hij wel al een soort afgewerkt product is."

   

  Daar speelt zijn levensverhaal en sterke karakter mogelijk een rol in. "Als kleine jongen woonde hij naast een van de grootste vuilnisbelten ter wereld. Daar wou hij aan ontsnappen en dat is gelukt door het voetbal. Misschien komt zijn sterke karakter daarvandaan."

   

  "Op zijn 17e trok hij naar Wolfsburg en paste zich al snel aan aan de Europese cultuur.  Na de Afrika Cup deze zomer heeft hij maar 2 weken vakantie genomen omdat hij zeker wou slagen bij zijn nieuwe club. Die 2 weken heeft hij gebruikt om zijn zieke vader te bezoeken in Nigeria. Het toont allemaal dat hij ondanks zijn jonge leeftijd een grote sérieux heeft."

  Na de match tegen Straatsburg vertelde een verdediger dat niet alleen zijn kwaliteiten om een goal te maken Osimhen zo goed maken, maar ook de druk die hij bij balverlies op de verdediging van de tegenstander zet.