Mertens mag voor tweede keer in haar carrière naar B-Masters

  Mertens balt de vuist.

  Elise Mertens is beloond voor haar goede seizoen met een ticket voor de WTA Elite Trophy in Zhuhai in China, ook wel de B-Masters genoemd. Vorig jaar raakte Mertens niet door de groepsfase op de B-Masters.

  Aan de WTA Elite Trophy nemen twaalf speelsters deel die zich niet konden plaatsen voor de WTA Finals in Shenzhen. De speelsters worden tijdens een loting verdeeld in vier groepen van drie, waarbij de groepswinnaressen doorstoten naar de halve finales.

   

  Voor de tweede keer in haar carrière is Mertens er bij op de B-Masters. Dat maakte de WTA bekend. Met onder meer eindwinst op het toernooi van Doha, de kwartfinales op de US Open en zeges tegen 3 speelsters uit de top 10 heeft Mertens er een goed jaar opzitten. 

   

  Ook Alison Riske (WTA 20), Kroatische Donna Vekic (WTA 21), Aryna Sabalenka (WTA 16), Sofia Kenin (WTA 15), Madison Keys (WTA 14) en Petra Martic (WTA 17) mogen deelnemen. Door de afzeggingen van de geblesseerden Johanna Konta, Angelique Kerber en Marketa Vondrousova zijn er nu nog vier plaatsen en een wildcard beschikbaar.