Ga naar de inhoud

Vanaf woensdag kunt elke dag live kijken naar de European Open in Antwerpen op Canvas (of Ketnet) en met livestream bij Sporza.

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

"Het is het jaar van erop of eronder voor European Open in Antwerpen"

 wo 16 oktober 2019 08:38
Andy Murray is een van de blikvangers op de European Open in Antwerpen.

In de Lotto Arena in Antwerpen kunt u deze week gaan kijken naar toptennis bij de mannen. Met Murray, Goffin, Monfils en Wawrinka is het spelersveld meer dan de moeite. "Het toernooi moet dit jaar scoren", weet Dirk Gerlo.

Gisteren won Andy Murray zijn match in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Antwerpen. En dat is goed nieuws voor de organisatie in een cruciaal jaar. "Het toernooi heeft echt de beste hoofdtabel van de afgelopen jaren", vertelde Dirk Gerlo in De Tribune.

 

"De eerste jaren was het moeilijk en moest je echt een tennisliefhebber zijn om te gaan kijken. Nu hebben de organisatoren goud in handen gekregen met Andy Murray", zegt de tenniscommentator van Sporza. "Ze hebben stevig moeten onderhandelen en de startgelden van de spelers hebben ze moeten optrekken."

 

Naast Murray zijn Monfils en Wawrinka de buitenlandse publiekstrekkers. "Ze hebben het ook wel nodig om de toeschouwersaantallen op te trekken. Je mag niet vergeten hoeveel zo'n toernooi kost. Reken maar tussen 2,5 en 3 miljoen euro, waarvan 760.000 euro prijzengeld. En als de toeschouwers dan niet komen..."

Je mag niet vergeten hoeveel zo'n toernooi kost. Reken maar tussen 2,5 en 3 miljoen euro, waarvan 760.000 euro prijzengeld. En als de toeschouwers dan niet komen..

"ATP-Antwerpen moet dit jaar wel scoren"

"De sponsors komen nu wel liever af, omdat er grote namen op de affiche staan. De VIP-pakketten gaan beter verkopen. Dit is eigenlijk een beetje het jaar van erop of eronder", weet Gerlo. "Want vergeet niet dat ze in Azië en het Midden-Oosten klaar staan om over te nemen. Zij hebben geen toeschouwers nodig en hebben wel het geld."

 

"Op het ATP-circuit is dit het laagste niveau, maar ik denk dat dit op dit moment financieel het enige haalbare is in België. Maar ze moeten wel dit jaar scoren, al zijn er wel al contacten gelegd voor de komende jaren. Maar stel dat het publiek ook dit jaar wegblijft..."

 

Djokovic, Nadal of Federer krijgen we niet te zien in Antwerpen. "De grote 3 spelen zelden zulke toernooien. David Goffin moet het eigenlijk doen, maar de mensen zijn niet geneigd om naar Goffin te komen kijken. Ik ben benieuwd of er veel extra kaarten worden verkocht voor Goffin. Ik denk - in alle eerlijkheid - dat er meer mensen komen kijken voor Andy Murray."

De Lotto Arena tijdens de finale van vorig jaar tussen Monfils en Edmund.

Beluister de aflevering van De Tribune:

Download de podcast van De Tribune