Nafi Thiam is niet genomineerd voor Wereldatlete van het Jaar

  Nafi Thiam zal zichzelf niet opvolgen.

  Nafi Thiam zal zichzelf niet opvolgen.

  De Internationale Atletiekfederatie IAAF heeft de 11 atletes bekendgemaakt die kans maken op de prijs "Atlete van het Jaar". Nafi Thiam, die in 2017 de trofee als eerste Belgische won, staat niet op de lijst.

  De Nederlandse Sifan Hassan geldt als één van de favorieten onder de genomineerden. Op het WK in Doha slaagde zij als er eerste atlete in de geschiedenis in om de dubbel 1.500m/10.000m te pakken.     

   

  Dalilah Muhammad uit de VS maakte dan weer indruk op het WK door haar eigen wereldrecord te verbeteren en naar het goud te snellen op de 400m horden.

   

  Een andere kanshebster voor de trofee is de Keniaanse Brigid Kosgei, die zondag het wereldrecord verbeterde in de marathon van Chicago.     

   

  De andere genomineerden behaalden allemaal goud op het WK. Zo is ook de Britse Katarina Johnson-Thompson erbij. Zij snoepte in Doha de wereldtitel af van Nafi Thiam, die tevreden moest zijn met zilver.

   

  Andere kanshebsters zijn de Keniaanse Beatrice Chepkoech (steeple), de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce (100m), de Russin Mariya Lasitskene (hoogspringen), de Duitse Malaika Mihambo (verspringen), de Bahreinse Salwa Eid Naser(400m), de Keniaanse Hellen Obiri (5.000m) en de Venezolaanse Yulimar Rojas (hink-stap-springen).     

   

  De laureate wordt gekozen door drie partijen. De stemmen van de Raad van Bestuur van de IAAF tellen voor 50%, die van de leden van de IAAF voor 25%, net als de publieke stemmen (via Twitter en Facebook).

   

  Er kan tot en met 4 november gestemd worden. Het gala van de World Athletics Awards vindt plaats op 23 november, in Monaco. 

  Tweet van de IAAF: