Norman over toptabel in Antwerpen: "Murray op top 10-niveau"

  " "

  Toernooidirecteur Dick Norman organiseert deze week een ATP-250-toernooi in Antwerpen.

  Deze week vindt in Antwerpen de 4e editie van de European Open plaats, een ATP-250 series-toernooi. "Maar met een tabel van een 500-toernooi", maakt een tevreden toernooidirecteur Dick Norman reclame. U kunt het ATP-toernooi in Antwerpen vanaf woensdag elke dag live op Sporza volgen. 

  Vorig jaar maakte Antwerpen een onthoofde editie mee door de late afzeggingen door blessures van Andy Murray (heup) en David Goffin (elleboog). Maar die twee toppers zijn er dit jaar wel bij. Naast Goffin maken met Gaël Monfils en Stan Wawrinka nog 2 top 20-spelers hun opwachting.

   

  "We hebben echt een fantastische spelerslijst", vertelt Norman aan Sporza. "Murray is wereldberoemd en Goffin is in supervorm, dat bewees hij een paar dagen geleden nog tegen Roger Federer. We hebben Monfils en Wawrinka, toch een winnaar van 3 grandslamtoernooien. En we hebben onze ex-winnaars Richard Gasquet en Jo-Wilfried Tsonga. Het wordt echt een supertoernooi."

   

  Hoe komt het dat plots zo veel grote namen naar Antwerpen komen? "Vorig jaar hadden we pech met de lastminuteblessures van Murray en Goffin. Nu hebben we wat meer geluk. De spelers strijden nu ook nog voor een plaatsje bij de laatste 8 voor de Masters in Londen. Wij profiteren van die spannende eindspurt van het seizoen."

  "Elk jaar hopen we stilletjes dat Goffin de finale haalt"

  Hét uithangbord is samen met Goffin Andy Murray, ex-nummer 1. De Brit nam begin dit jaar in tranen afscheid van de tennissport en liet een nieuwe heup steken Hij hoopte stiekem op een rentree en die kwam er ook. Norman: "Het is heel leuk dat hij ons toernooi in Antwerpen uitkiest om terug zijn weg naar de top te vinden."

   

  "Hij is 2 maanden geleden weer begonnen en toen was hij nog heel bang voor zijn heup en speelde hij nog niet zo goed. Maar de laatste 2 weken is hij wel weer op top 10-niveau aan het spelen. Hopelijk kan hij zijn niveau hier nog wat optillen en raakt hij ver in het toernooi."

   

  We zien dus Belgische en wereldtop, maar Djokovic, Nadal en Federer zijn wel nog geen spek voor de bek van Antwerpen. "Het lijkt nu of we het niveau van een ATP-500-toernooi hebben, maar die top 3 zal niet snel in Antwerpen verschijnen. Vorig jaar konden we alleen maar dromen van zo'n tabel, nu hebben we ze."

   

  Vorig jaar haperde de ticketverkoop, nu gaat die door de goeie affiche een stuk beter, zegt Norman: "De tickets vliegen de deur uit. De verkoop gebeurt ook altijd op het laatste moment, vorige week en ook deze week nog. Heel veel tribunes zijn al uitverkocht voor het weekend."

   

  "Maar alle dagen is er toptennis te zien: dinsdag is er onze British Night met Murray, Wawrinka speelt wellicht woensdag, Goffin op donderdag. Elk jaar hopen we stilletjes dat Goffin doorstoot tot de finale. Dat is hem nog niet gelukt. En ook dit jaar zal het door de tabel niet makkelijk zijn."

  Programmagids:

  elektronische programma gids

  vandaag

  sport/programmawedstrijdsite/apptvradio
  variaOlympische Spelensite/app:03u25 kijk livetv: - radio: -
  voetbalClub Brugge - EupenJupiler Pro Leaguesite/app:16u00 volg live  tv: - radio:16u00 luister live
  voetbalAnderlecht - UnionJupiler Pro Leaguesite/app:18u30 volg live  tv: - radio:18u30 luister live
  voetbalSint-Truiden - AA GentJupiler Pro Leaguesite/app:21u00 volg live  tv: - radio:21u00 luister live
  Olympische SpelenVan hier tot in Tokiosite/app: - tv:21u10radio: -

  ma 26/07

  hockeyDuitsland - BelgiëOlympische Spelensite/app:02u30 kijk live tv:02u30radio: -
  variaOlympische Spelensite/app:02u30 kijk livetv: - radio: -
  mountainbikecross-country mannenOlympische Spelensite/app:08u00 kijk livetv:08u00radio: -
  Olympische SpelenVan hier tot in Tokiosite/app: - tv:21u20radio: -

  di 27/07

  variaOlympische Spelensite/app:04u00 kijk livetv: - radio: -
  basketbalAustralië - BelgiëOlympische Spelensite/app:10u20 kijk live tv:10u20radio: -
  hockeyBelgië - Zuid-AfrikaOlympische Spelensite/app:11u30 kijk live tv:11u30radio: -
  Olympische SpelenVan hier tot in Tokiosite/app: - tv:21u20radio: -

  wo 28/07

  variaOlympische Spelensite/app:03u25 kijk livetv: - radio: -
  wielrennentijdrit mannenOlympische Spelensite/app:07u00 kijk live tv:07u00radio: -
  Olympische SpelenVan hier tot in Tokiosite/app: - tv:21u25radio: -

  do 29/07

  variaOlympische Spelensite/app:02u45 kijk livetv: - radio: -
  hockeyBelgië - CanadaOlympische Spelensite/app:03u00 kijk live tv:03u00radio: -
  voetbalValerenga - AA GentConference Leaguesite/app:19u00 volg live  tv: - radio: -
  Olympische SpelenVan hier tot in Tokiosite/app: - tv:21u25radio: -

  vr 30/07

  variaOlympische Spelensite/app:02u55 kijk livetv: - radio: -
  basketbalBelgië - Puerto RicoOlympische Spelensite/app:03u00 kijk live tv:03u00radio: -
  hockeyBelgië - Groot-BrittanniëOlympische Spelensite/app:14u15 kijk live tv:14u15radio: -
  Olympische SpelenVan hier tot in Tokiosite/app: - tv:21u25radio: -

  za 31/07

  variaOlympische Spelensite/app:04u00 kijk livetv: - radio: -
  Olympische SpelenVan hier tot in Tokiosite/app: - tv:21u35radio: -