Murray in Antwerpen: "Mijn lichaam moet weer wennen aan competitie"

  Andy Murray liet zich opereren aan zijn heup.

  De European Open, het ATP-250 toernooi in Antwerpen, kan uitpakken met een sterk deelnemersveld. Onder anderen Andy Murray tekent present. "Als ik hier verder kan raken dan de kwartfinales, is het weer een goede stap vooruit."

  Andy Murray had door problemen met zijn heup zijn afscheid van het tennis aangekondigd tijdens de Australian Open, maar na een geslaagde operatie kwam hij op zijn stappen terug. Ondertussen speelt de Schot weer competitief en dat brengt hem naar Antwerpen.

   

  "Mijn heup is weer pijnvrij, maar de rest van mijn lichaam niet", grapt Murray. "Mijn lichaam moet nog wennen aan de competitie. Ik heb in Azië enkele zware matchen afgewerkt, maar is het wel leuk om weer te spelen. Vorig jaar had ik veel pijn tijdens de trainingen en genoot ik niet meer, nu is het allemaal weer leuk."

   

  "Volgens mij is het zeker weer mogelijk om toernooien te winnen. Ik verwacht niet dat ik mijn hoogste niveau opnieuw zal bereiken of de grootste toernooien zal winnnen. In Antwerpen wel? Als ik verder zou kunnen raken dat de kwartfinale, zou dat weer een stap in de goede richting zijn."

   

  "Eenvoudig wordt het niet. Antwerpen pakt uit met een sterk deelnemersveld: spelers uit de top 20, grandslamwinnaars... Als je ver wilt geraken, moet je zeker enkele toppers kloppen."

  Goffin: "Ik kom met veel vertrouwen terug uit Azië"

  Murray botst misschien wel op David Goffin, die nog eens voor een thuispubliek kan spelen. Onze landgenoot liet vijf setpunten liggen tegen Roger Federer in de achtste finales in Shanghai, maar komt tevreden terug van zijn Aziatisch avontuur.

   

  "Ik kom met veel vertrouwen terug uit Azië. Het worden andere omstandigheden, maar ik ben blij om hier te zijn. Ik voel altijd druk om thuis te spelen, maar ik bekijk het match per match. Het is een zwaar deelnemersveld, maar toernooiwinst is zeker en vast mogelijk."

   

  Goffin heeft wel nog wat punten nodig om de hoop in leven te houden om opnieuw op de Masters in Londen te staan, het officieuze WK met de beste 8 van het seizoen. "Ik moet zo veel mogelijk matchen winnen", zegt hij. "Er blijven nog drie toernooien over om punten te sprokkelen."