Federer doet vijfde poging om olympisch hiaat op palmares te vullen

  Roger Federer staat voor de vijfde keer aan de start van de Olympische Spelen.

  Roger Federer neemt volgende zomer deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Een gouden medaille in het enkelspel is het enige dat nog ontbreekt in zijn indrukwekkende prijzenkast.

  Roger Federer stond al vier keer op de Olympische Spelen (Sydney 2000, Athene 2004, Peking 2008 en Londen 2012), maar kon nog geen gouden medaille in het enkelspel veroveren. De laatste Spelen in Rio in 2016 miste de Zwitser door een knieblessure.

   

  De 20-voudige grandslamwinnaar doet in Tokio een vijfde poging om de olympische leemte op zijn palmares te vullen.  "Ik ben al enkele weken, maanden eigenlijk, met mijn team aan het overleggen over wat ik moet doen in de zomer (van 2020) na Wimbledon en voor de US Open. Uiteindelijk heb ik besloten mijn hart te volgen en opnieuw naar de Olympische Spelen te gaan", zei Federer.

   

  Federer won wel al olympisch goud in het dubbelspel met Stan Wawrinka in 2008, maar moest tot nu toe vrede nemen met een zilveren exemplaar in het enkelspel. In de olympische finale in 2012 in Londen verloor hij op het gras van Wimbledon van thuisspeler Andy Murray.

   

  De Olympische Spelen van Tokio vinden volgend jaar plaats van 24 juli tot 9 augustus. Federer viert op 8 augustus 2020 zijn 39e verjaardag, een gouden medaille zou een week eerder een vervroegd cadeautje zijn. 

  Tweet: