• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oliver Naesen is onder indruk van Wallays: "Een grote numero van Jelle"

  Oliver Naesen

  Oliver Naesen komt helemaal leeg aan in Tours.

  Een zege in Parijs-Tours zat er net niet in voor Oliver Naesen. "De tank was leeg", vertelt hij na zijn 3e plaats in de Franse wielerklassieker.

  Oliver Naesen eindigde vorig jaar als 4e in Parijs-Tours, in de editie van 2019 werd het een 3e plek. Een sprint om de 2e plaats met Niki Terpstra zat er niet meer in.

   

  "Ik drong niet aan, de tank was leeg", vertelt Naesen. "Ik voelde me heel goed, maar als je zo'n lange finale hebt, is het niet gemakkelijk. Ik kon niet al het vuile werk opknappen en ik had een beetje het gevoel dat ze me enorm viseerden in de achtervolging."

   

  "Bovendien stuiten we op een ongelooflijk sterke Jelle Wallays. Hij had blijkbaar een uitzonderlijke dag en dit is een "grote numero" van hem. Hij verdient de zege."

   

  Naesen sprong nog weg uit wat restte van het peloton en ging met Terpstra op zoek naar Wallays. "Maar hij was al ver weg. Op het eind zat ik stikkapot en drong ik niet meer aan voor de sprint. Ook al was Niki twee keer teruggekeerd na een lekke band."

  Oliver Naesen

  Oliver Naesen groet het Franse publiek.

  Hij deelt het podium met Niki Terpstra (l) en Jelle Wallays (m).

  Verslag Parijs-Tours 2019 in Sportweekend

  "Eén zege per jaar is niet genoeg"

  Oliver Naesen won dit wielerjaar een rit in de Binckbank Tour en verzamelde tal van ereplaatsen. "Ik ben blij met mijn seizoen", zegt hij. "Ik voel dat ik opnieuw progressie heb gemaakt, maar ik zou gewoon graag meer willen winnen."

   

  "Een zege per jaar is niet genoeg, al weet ik wel dat veel renners zo'n erelijst maar al te graag zouden willen voorleggen. Mijn beste herinnering is mijn 2e plaats in Milaan-Sanremo, op het podium staan in zo'n select gezelschap was toch wel een bijzonder moment."

  Oliver Naesen en Julian Alaphilippe

  Oliver Naesen: "Mijn beste herinnering van 2019 is mijn 2e plaats in Milaan-Sanremo."