• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Gouden Nina Derwael wordt opgewacht door apetrotse vriend

  Nina Derwael en Siemen Voet.

  Nina Derwael is weer thuis na het WK turnen in Stuttgart waar ze goud veroverde aan de brug met ongelijke leggers. Het was een bijzonder blij weerzien met haar vriend Siemen Voet, een voetballer bij Roeselare. "Vroeger had ik nooit heimwee, maar nu ik iemand heb om te missen, is dat toch anders", vertelde ze.

  Nina Derwael viel in het treinstation in Brussel-Zuid meteen in de armen van haar vriend. Siemen Voet is profvoetballer in 1B en kon daardoor niet mee naar het WK in Stuttgart om te supporteren. "Ik ben heel blij om weer thuis te zijn", zei Derwael.

   

  "Het was een hele intense, maar ook heel leuke week. Met de voorbereiding erbij zijn we toch twee weken van huis geweest. Vroeger had ik nooit heimwee in het buitenland, maar nu ik iemand heb om te missen, is dat toch veranderd."

   

  Zelf speelde Voet gisterenavond tijdens de finale van Derwael nog een match tegen OH Leuven. Roeselare kon eindelijk eens winnen en Voet scoorde ook zelf. "Dit is een droomscenario", zei hij achteraf. "Zij pakt goud. Ik ben zo blij, ik kan dat niet verwoorden."

   

  "Ik heb het tijdens de match gehoord. Ik wist dat ze rond minuut 82e aan haar oefening zou beginnen. Ik keek naar de tribune en mijn ouders staken een vinger op om te zeggen dat ze nummer 1 geworden was. Ik had mijn emoties niet onder controle. Ik had tranen in mijn ogen."

  Ik heb tijdens de match gehoord dat ze opnieuw wereldkampioene was, ik kreeg tranen in mijn ogen.

  Roeselare-voetballer Simon Voet

  De blijde intrede van Nina Derwael:

  Nina Derwael:" Tijd voor rust"